Beşiktaş divan kurulu Başkanı disiplin kuruluna sevk edildi

Siyah-beyazlı kulübün divan kurulu başkanı, yaptığı açıklamalarla Beşiktaş'ın kredibilitesini zedelediği gerekçesiyle kulüp disiplin kuruluna gönderildi.
Beşiktaş divan kurulu Başkanı disiplin kuruluna sevk edildi

Beşiktaş Kulübü Denetim Kurulu Başkanı Feyyaz Tuncel, kulübün divan kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'i disiplin kuruluna sevk ettiklerini açıkladı.

Tuncel, siyah-beyazlı ekibin internet sitesinden yaptığı açıklamada, Karadeniz'in birçok kez kulübün borç miktarını gerçeğe aykırı şekilde yüksek tutarda duyurduğunu belirtti.

Karadeniz’in bu açıklamalarının, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün kredibilitesini zedelediği ve kurumsal gerginliğe yol açtığını belirten Tuncel, şunları kaydetti:

“Sayın Yalçın Karadeniz’in bu tavrı ile Beşiktaş Jimnastik Kulübü Derneği Tüzüğü’nün Disiplin Cezası uygulanmasını gerektiren tutum ve davranışlara dair 47. maddesinin “...yetkisi olmadığı halde kulüp adına demeç vermek ve yayın yapmak” şeklindeki (a) bendinin Beşiktaş Jimnastik Kulübü aleyhinde açıkça çiğnendiği düşünülmektedir. Buna ek olarak Tüzüğün 47/c bendinde yer alan 'kulüp tüzel kişiliği veya üyelerinin onur ve saygınlığına zarar verici, küçük düşürücü ve benzeri davranışlarda bulunmak' hükmüne binaen BJK Denetim Kurulu olarak varlığımızın, güvenilirliğimizin ve mesleki itibarımızın zedelendiği kanaati tüm üyelerimizin ortak fikri olmuştur.”

Feyyaz Tuncel, denetim kurulu olarak, anılan sebepler gerekçesiyle Yalçın Karadeniz’in disiplin kuruluna sevk edilmesi için oy birliğiyle karar aldıklarını bildirdi.