Beşiktaş puanla başladı

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile 1-1 berabere kaldı.
Beşiktaş puanla başladı

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica ile 1-1 berabere kaldı.

Beşiktaş, aUEFA Şampiyonlar Ligi ilk maçında savunmada yaptığı hata sonrası 12. dakikada Cervi'nin golüyle 1-0 geriye düştü. Golden sonra savunmada daha dikkatli olan siyah-beyazlı takım, hücumda ise çoğalamayınca pozisyon bulmakta zorlandı. Sadece duran toplarda rakip kaleyi yoklayan Beşiktaş, gol bulamayınca soyunma odasına 1-0 geride gitti.

Ev sahibi avantajını iyi kullanan ve karşılaşmanın ilk bölümünde 1-0 öne geçen Benfica ise zaman zaman hücumda etkili olmasına rağmen sonuca gidemedi. Portekiz temsilcisi, mücadelenin ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

12. dakikada Lisandro Lopez'in uzun pasında Marcelo'nun hamle yapamadığı topu sol çaprazda alan Salvio'nun son çizgiye inmeden sert ortasında, kaleci Tolga Zengin'in çeldiği meşin yuvarlağa Cervi hamle yaptı. Tosic'ten önce pozisyona giren Cervi, meşin yuvarlağı filelere göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

30. dakikada Beşiktaş'ın sağ çaprazda kazandığı serbest vuruşu kullanan Quaresma'nın şutunda, kaleci Ederson, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

38. dakikada Salvio'nun pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Guedes'in yerden şutunda, kaleci Tolga Zengin meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

45+1. dakikada Horta'nın uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Tolga Zengin, topu kornere tokatladı.

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride tamamladı.

İkinci yarı

İlk yarıyı 1-0 geride kapayan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ikinci yarıda Oğuzhan Özyakup'un yerine Anderson Talisca'ya görev verdi. Gol için oyunu rakip yarı sahaya yığan siyah-beyazlı ekip, ilerde Aboubakar'ı topla buluşturmayı başaramadı. 63. dakikada bir diğer forvet oyuncusu Cenk Tosun'u oyuna alan konuk ekip, beraberlik golünü bulamadı. Beşiktaş, 90+3. dakikada Benfica'dan kiraladığı Anderson Talisca'nın serbest vuruştan attığı golle maçtan 1-1 beraberlikle ayrılmayı başardı. 

İkinci yarıya 1-0 üstünlüğün avantajıyla başlayan Benfica, daha temkinli bir oyun sergiledi. Uzatma dakikalarında Beşiktaş'a kiralık olarak verdiği Talisca'nın golüne engel olamayan Benfica, karşılaşmayı 1-1 beraberlikle bitirdi. 

53. dakikada Grimaldo'nun uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, top az farkla üstten auta gitti. 

72. dakikada Benfica savunmasının hatasında topa hamle yapmak isteyen Quaresma'dan önce kaleci Ederson, meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Takım arkadaşlarına çarpan meşin yuvarlağa Aboubakar hamle yapamadı. 

74. dakikada Caner Erkin'in uzun pasında ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Aboubakar, meşin yuvarlağı daha müsait durumdaki Cenk Tosun'un önüne bıraktı. Bu oyuncu, kötü bir vuruşla topu auta gönderdi.

83. dakikada Beck'in uzun pasında sol çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın sert şutunda, kaleci Ederson topu kontrol etti.

84. dakikada Quaresma'nın savunmada yaptığı büyük hata sonrası topu alan Guedes, kaleci Tolga Zengin ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncu ceza alanına girdiği anda yerden sert vurdu ancak Tolga başarılı bir şekilde meşin yuvarlağı kornere gönderdi.

90+1. dakikada Caner Erkin'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde topla buluşan Hutchinson'un kafa vuruşunda, kaleci Ederson meşin yuvarlağı kornere çeldi.

90+3. dakikada Beşiktaş, kazandığı serbest vuruşta beraberlik golünü buldu. Atışı kullanan Talisca, meşin yuvarlağı güzel bir vuruşla filelere gönderdi ve 1-1 beraberliği sağladı.

Karşılaşma 1-1 berabere sona erdi.

Beşiktaş, Benfica'dan kiraladığı Talisca ile golü attı

Beşiktaş'ın golünü, bu sezon için Benfica'dan kiralanan Talisca kaydetti.

Maçın ikinci yarısında Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olan Talisca, hücumda takımının daha etkili olmasını sağladı. 

Benfica taraftarlarının desteğiyle oyuna dahil olan genç oyuncu, 56. dakikada Gökhan İnler'in uzun pasında topla buluştuğu pozisyonda, Benfica ceza alanı içinde Victor Lindelöf'ün müdahalesi sonrası yerde kaldı. Siyah-beyazlı takım oyuncuları penaltı beklerken hakem Milorad Mazic, "devam" kararı verdi.
Beşiktaş, bu sezonki 5 maçta da gol yedi

Beşiktaş'ın sezon başı itibarıyla en büyük sıkıntısı savunmada oldu.

Siyah-beyazlı takım, 2016-2017 sezonun ilk 5 resmi maçında da kalesini gole kapatamadı. Galatasaray ile oynanan Süper Kupa'da kalesinde bir gol gören Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'deki ilk 3 karşılaşmada da aynı durumla karşılaştı. 

Siyah-beyazlı takım, kaleci Tolga Zengin'in görev yaptığı Galatasaray, Aytemiz Alanyaspor ve Benfica maçlarında birer Atiker Konyaspor mücadelesinde ise 2 gol yedi. Beşiktaş, Fabricio Agosto Ramirez'in şans bulduğu Kardemir Karabükspor karşılaşmasında ise bir golü kalesinde gördü.

Tolga Zengin, 4 maçta 5 gol, Fabricio ise bir maçta bir gole engel olamadı.

Beşiktaş'ın tecrübeli kalecisi Tolga Zengin, 84. dakikada ise Quaresma'nın büyük hatasında Guedes'in şutunda başarılı bir kurtarış yaptı ve takımının 2-0 geriye düşmesini engelledi.