Beşiktaş: Transfer çalışmalarında sona gelindi

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Albayrak, siyah-beyazlı futbol takımı için transfer çalışmalarında sona geldiklerini söyledi.
Beşiktaş: Transfer çalışmalarında sona gelindi

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, siyah-beyazlı futbol takımı için transfer çalışmalarında sona geldiklerini söyledi. 

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Albayrak, transferde çok dikkatli hareket ettiklerini belirterek, "Biz de taraftarlarımız gibi heyecanlıyız. Bir an önce transferin bitmesini istiyorduk ancak ülkemizde son zamanlarda yaşananlar, diğer kulüplerde olduğu gibi bizi de etkiledi. Görüşmeye gittiğimiz oyuncuların bir kısmı Türkiye'ye gelmeyi direkt reddetti. Bu konuda sıkıntılar yaşadık. Transferde sona yaklaştık. Elimizde olmayan sebepler bizi etkiledi." diye konuştu.

Transferde kulüp menfaatlerini ön planda tutmaya gayret ettiklerinin altını çizen siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, "Transfer zaman alan bir süreç. Oyuncunun kendisiyle, kulübüyle anlaşılıyor ancak oyuncu son anda 'ben gelmeyeceğim' diyor. Hemen B planı devreye giriyor ve aynı süreçler yeniden yaşanıyor. Bu gibi durumlar zaman alıyor. Kulübü zarar ettirmemeye gayret ediyoruz. Demba Ba'nın, Sosa'nın, Atınç Nukan'ın satışlarında olduğu gibi doğru strateji ve doğru pazarlıkla transferde en iyisini yapmaya gayret ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Üst seviyede oyuncularla görüşüyoruz"

Rakiplerinin Beşiktaş'ı yakalamak için transfer yaptıklarını dile getiren Metin Albayrak, "Rakiplerimiz kalitelerini yükselterek bize yetişmek için transferler yapıyor. Biz transferde çıtayı yukarı çıkardık. Üst seviyede oyuncularla görüşüyoruz. Transferde belli bir stratejimiz var. Bunu korumaya gayret ediyoruz. Transfer için görüştüğümüz oyuncularda sona geldik. Transfer sezonunun bitmesine az kaldı ama stoper, orta saha ve forvet transferlerini bitireceğiz." şeklinde konuştu.

Siyah-beyazlı takımın Alanyaspor karşısında kaldığı yerden yoluna devam ettiğini belirten Beşiktaşlı yönetici, "Takımımızın oyun karakteri ve kimliği var. Artık oyunu içselleştirdik. Takımımıza güveniyoruz. Kaldığımız yerden devam ediyoruz." değerlendirmesini yaptı.

"Oğuzhan, Avrupa'nın da önemli bir yıldızı"

Beşiktaş'ın Alanyaspor'u 4-1 mağlup ettiği mücadelede siyah-beyazlıların bu sezonki ilk golünü atan Oğuzhan Özyakup'un, karşılaşmayı izleyen basın mensupları tarafından maçın oyuncusu seçilmesini de değerlendiren Albayrak, şunları söyledi:

"Oğuzhan bizim gururumuz. Sadece Türkiye'nin değil Avrupa'nın da önemli bir yıldızı. Onun başarısı Beşiktaş'ın transfer ve kadro planlamasının ne kadar doğru yolda olduğunu gösteriyor. Oğuzhanları çoğaltmaya gayret ediyoruz."

Albayrak, geçen sezonun ara transfer döneminde kadroya dahil edilen kaleci Denys Boyko'yu kiralamayı düşündüklerini belirterek, teknik direktör Şenol Güneş'in yabancı kaleci hakkını Fabricio'dan yana kullanmaya sıcak baktığını sözlerine ekledi.