Beşir Derneği'nden Endonezya için yardım çağrısı

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği, Endonezya'da meydana gelen deprem ve tsunami nedeniyle yardım çağrısında bulundu.Dernekten yapılan açıklamada, Endonezya'nın...
Beşir Derneği'nden Endonezya için yardım çağrısı

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği, Endonezya'da meydana gelen deprem ve tsunami nedeniyle yardım çağrısında bulundu.

Dernekten yapılan açıklamada, Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda meydana gelen deprem ve onun tetiklediği tsunami sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının bin 500'ü aştığı belirtildi.

Açıklamada, yaşanan felakette 2 bin 549 kişinin yaralandığı, 100'ün üzerinde kişinin kaybolduğu, bölgede 61 bin 867 kişinin geçici barınaklara yerleştirildiği, 2 binden fazla okul binasının hasar gördüğü aktarılarak, bölgede kurumların arama-kurtarma çalışmalarını sürdürdüğü ancak enkaz altındakilerin kurtulmasına dair ümitlerin giderek tükendiği kaydedildi.

Kurtulanların ise hayatta kalabilmek için yardım beklediği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Beşir Derneği, Endonezya'daki afetzedelerin yanında olabilmek için acil yardım çağrısında bulunuyor. Gıda, giyim, içme suyu, ilaç, bebek bezi, çadır, battaniye gibi hemen her türlü temel insani malzemeye ihtiyaç duyan Endonezyalılar, bizlerden acil yardım bekliyor. Endonezya'da afetzedelere yardım ulaştırmak için en kısa yol 'Acil' yazıp 4032'ye SMS göndererek, 10 lira yardımda bulunmak. Bu yardım çağrısına kulak vererek bir insan hayatını kurtarabilir, hayatta kalmalarını sağlayabilirsiniz."

Kaynak: