Beyannamedeki 'çözüm süreci' yeniden baskıda

Başbakan Davutoğlu, 350 sayfalık AK Parti seçim beyannamesinde 'çözüm süreciyle' ilgili bölümün beyannamenin yeniden basılacağını söyledi.
Beyannamedeki 'çözüm süreci' yeniden baskıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim beyannamesinde çözüm süreciyle ilgili bölümün teknik sebeplerle kitapçıkta yer almadığını belirterek, beyannamenin yeniden basılacağını söyledi. Davutoğlu, "Son gece fasiküller giderken birkaç sayfa bir şekilde düşmüş" dedi.

Vatan Gazetesi'nden İbrahim Kiras'ınhaberinde, Davutoğlu'nun açıklamalarının ayrıntıları yer aldı. (Çarşamba günü açıkladığınız iki metinde de sözleşmede de ve seçim bildirgesinde de çözüm süreci kavramını görmedim. Bir-iki yerde Kürt meselesine değinmeler var ama...” sözleri üzerine)
 
“Benim yazdığım o 100 maddelik metni alırsanız, aslında çözüm sürecinin bütün ruhu orada var. Bir de seçim beyannamesinin kendisi var AK Parti Beyannamesi olarak ve 350 sayfalık bir metin, orada her şey var ve kitap olarak çıktı. Beyannamede son gece fasiküller giderken basım esnasında birkaç sayfa ve bir de ‘içindekiler’ kısmı da yok. Çünkü o gece bile çalıştık, oradan doğan bir eksiklik. Aslında çözüm süreci de var, anayasal düzen, siyasal düzen, reformlar, hepsi var. OHAL’i kaldırmaktan tutun da kültürel hakların verilmesine kadar hepsi var. Ama ayrıca çözüm süreciyle ilgili bir bölüm vardı. Bir şekilde düşmüş. O eklenecek, ‘içindekilerle’ birlikte. 
 
Asli metinde vardı, ama İstanbul’a giderken dijital ortamda bir-iki sayfada kaymalar olmuş, onu şeyde de fark ettik, içindekiler de yok mesela. Yeniden basıyoruz. Son anda yapılan bazı düzeltmeler oldu, oradan kaynaklanan bir şey. Ama çözüm sürecinin özü dikkat ederseniz metinde var.

MEYDAN OKUYORUM

Benim ‘Yeni Türkiye Sözleşmesi’ diye okuduğum metin bir çağrı. Dikkat ederseniz meydan okuyorum ve okumaya devam edeceğim, bunu da yazabilirsiniz; oradaki bir tek maddeye bile karşı çıkamazlar, yani hiçbir makul Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı karşı bir partiden de olsa ya şu madde burada olmamalı diyeceği bir madde var mı çıksın söylesin Kılıçdaroğlu, Bahçeli veya diğerleri? Yok kendilerinin bir sözleşmesi, bize teklif ettikleri bir şey varsa onu çıkarsınlar. 

RUSİYE DEĞİL, TÜRKİYE

Ya bu metinle ilgili kanaatlerini söylesinler veya şu maddeye karşıyız desinler. Bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı, … ‘Türk kimliği çıkacak mı’ falan gibi; bu da çocukça bir şey. Azıcık etimoloji bilgisine sahip olan Türkiye kavramının içinde, yani bu Arabiye değil, Rusiye değil falan değil filan değil, Türkiye işte yani. Bir kimlik yok sayılıyor gibi bir durum olmadığı gibi bir vatandaşlık tanımı yapılırken o ülkeye ait olmakla ilgili bir tanım yapılır. Alman olmadığı halde Almanya Cumhuriyeti vatandaşlığını alan Türkler var.