Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi'nde 4'üncü etap için talep toplanmaya başlanıyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi'nde 4'üncü etap için talep toplanmaya 15 Aralık'ta...
Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi'nde 4'üncü etap için talep toplanmaya başlanıyor

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi'nde 4'üncü etap için talep toplanmaya 15 Aralık'ta başlanacağını bildirdi.

Büyükkılıç, yazılı açıklamasında, yaklaşık 1 milyar liralık yatırımla Kayseri'ye kazandırılacak projenin kent ekonomisine her yıl 800 milyon lira katkı sunacağını, tamamlandığında en az 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını ifade etti.

Beydeğirmeni Besi Bölgesi Projesi'nde 4’üncü etap için talep toplanmaya 15 Aralık'ta başlanacağını aktaran Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Parsel metrekare birim fiyatı, vadeli 25 TL artı KDV olarak belirlenirken, peşin seçeneği bulunmuyor. Talep sahibi, kura sonrası 15 gün içerisinde sözleşme imzalamak suretiyle ve kura tarihinden itibaren, sözleşme bedelinin yüzde 20'lik kısmını peşinat olarak 45 gün içinde idareye ödeyecek. Kalan borçlanma miktarı, peşinat tarihinden itibaren yılda bir toplam 3 eşit taksitle idareye ödenecek. Besi parseli almak için talepte bulunanların besicilik faaliyet belgesi ile başvuru yapması gerekirken, talep sahiplerinin, sözleşme tarihinden itibaren 3 yıl içerisinde ruhsat alma zorunluluğu bulunuyor. Taşınmazlara ruhsat alınmadan 3'üncü şahıslara satış ve devir de yapılamayacak."

Taleplerin Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı tarafından alınacağını belirten Büyükkılıç, son talep tarihinin ise 10 Ocak 2022 olarak belirlendiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

Etiketler :