Beyhekim yüzme havuzu gençlerin gelişimine katkı sağlıyor

İlçeye kazandırdığı modern tesisler ile amatör spor ve sporculara katkı sağlamanın yanı sıra vatandaşları da spor yapmaya yönlendiren Selçuklu Belediyesi, Beyhekim Yüzme Havuzu ile genç nüfusun zihinsel ve bedensel gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.
Beyhekim yüzme havuzu gençlerin gelişimine katkı sağlıyor

Selçuklu Belediyesi eğitim ve kültüre yaptığı katkıların yanında sporu da unutmuyor. Beyhekim Mahallesi’nde hizmet veren ve Konyalıları spor yapmaya teşvik eden Beyhekim Yüzme Havuzu aynı zamanda birçok sportif müsabakaya da ev sahipliği yapacak nitelikte.

TESİSTEN TÜM KONYALILAR FAYDALANABİLİYOR

Beyhekim Yüzme Havuzu Selçuklu Belediyesi’nin yapmış olduğu ve hizmet verdiği bir havuz. Tesisten sadece Selçuklu’da oturan vatandaşlar değil Konya’da ki bütün vatandaşlar yararlanabiliyor. Tesiste 2 metre derinliğinde yarı olimpik havuzun yanında sauna ve buhar odası ve fitness salonu da bulunuyor. Konyalıların özellikle Selçuklu’da yaşayan vatandaşların yoğun katılım gösterdiği havuzda kayıtların başladığı gün kontenjanlar doluyor. Üstelik havuzun üyelik ücretleri piyasada ki havuzlara göre oldukça uygun. Beyhekim Yüzme Havuzuna abone olmadan günlük girişler yapılabileceği gibi aylık, 3 aylık, 6 aylık ve yıllık paketler halinde abonelik yapılıyor. Günlük girişlerin 30 TL olduğu Beyhekim Yüzme Havuzu’nda abonelik paketleri ise; aylık üyelik 130 lira, 3 aylık üyelik 350 lira, 6 aylık 550 lira, yıllık ise 800 lira şeklinde. Ancak öğrencilere, engelli bireylere, şehit ailelerine, gazi, harp, vazife malülü ve eşlerine yüzde 50 indirim uygulanıyor. Üyelik için gerekli olan belgeler ise şu şekilde; 1 adet aile hekiminden de alabileceğiniz sağlık raporu, 1 adet kimlik fotokopisi, 1 adet vesikalık fotoğraf ve eğer öğrenciyseniz ve yüzde 50 öğrenci indiriminden faydalanmak istiyorsanız öğrenci belgesi.

SPOR OKULLARINA DA HİZMET VERİYORLAR

Havuzda bayan ve erkek seansları ayrı. Havuzu, erkek seanslarında bayanlar, bayan seanslarında erkekler kullanamıyor. Buna karşılık her gün hem erkeklere hem bayanlara seanslar bulunuyor. Gündüzleri bayan üyeler kullanıyorsa akşamları erkek üyeler kullanabiliyor. Bunun dışında spor okulları mevcut. Beyhekim Yüzme Havuzu öğrencilere spor okulları aracılığı ile hizmet veriyor. Selçuklu Belediyesi’nin Yazır ve Beyhekim’de olmak üzere iki tane yarı olimpik havuz bulunuyor. Spor okullarında yüzme branşını seçen öğrencilerin bir kısmı bu tesise yönlendiriliyor.

ÜCRETSİZ YÜZME DERSLERİ VERİLİYOR

Üyeler yıllık olarak değişiyor. Kışın çok soğuk dönemlerde üyelerde azalma yaşanıyor. Buna karşılık yazın ise en yoğun dönem yaşanıyor. Ramazan ayında ise oruç tutulduğu için yine bir azalma yaşanıyor. Ortalama üye sayısı ise 300 ile 400 arasında değişiyor. 2 buçuk yıldır hizmet veren tesis bu zamana kadar 10 binin üzerinde üyeye hizmet vermiş bulunuyor. Tesise üye olan herkese ücretsiz yüzme kursları veriliyor. Antrenörlerin belirli planlamaları doğrultusunda haftanın 2 günü olmak üzere 4 hafta eğitim veriliyor. Ayda 8 seansta bireyler yüzmeyi öğrenmiş olarak havuzu kullanmaya başlıyor. Ayrıca Seansa giren 70 çocuk ise antrenörler vasıtası ile kurallara uyuyor. Ayrıca bu 70 öğrenciye de 7 tane antrenör ve 1 cankurtaran ile hizmet veriliyor.

TESİSTEN HAFTANIN 6 GÜNÜ YARARLANILABİLİYOR

Beyhekim Yüzme Havuzunda seanslar 2 buçuk saat sürüyor. Kışın çocukların okulu olduğu için seanslar öğlen daha aktif oluyor ve 4 – 5 saat kadar tesisten yararlanılabiliyor. Kış boyunca sabah 08.00’den öğlen 11.00’e kadar seans yapılıyor. Öğle seansı ise 12.00’den 14.30’a kadar sürüyor. Yazın ise sabah seansları 07.30 ile 10.00 arası olmak üzere 2 buçuk saat sürüyor. Öğlen spor okullarında ki öğrencilerinin yararlandığı tesiste akşam seansları 18.00 ile 22.00 arasında yapılıyor. Yaz kış seanslar da değişiklik oluyor ancak yapılan programlar bir bireyin tesisten en az haftanın 6 günü yararlanabileceği şekilde hazırlanıyor.

GÜVENLİK VE HİJYEN ÖN PLANDA

Selçuklu Belediyesi tesise gelen misafirlerinin güvenliğine çok önem veriyor. Havuzda oluşabilecek boğulma vakaları, spor salonunda oluşabilecek yaralanmaları önlemek için tesiste cankurtaranlar ve antrenörler mutlaka bulunuyor. İkinci önem verilen konu ise hijyen. Yüzme havuzları gibi hastalıklara sebebiyet olabilecek nemli ortamlar için Selçuklu Belediyesi son derece ciddi bir şekilde hijyen önlemi alıyor. Bu konuda oldukça dikkatli çalışan Selçuklu Belediyesi hijyeni dış kapıdan itibaren başlatıyor. Galoş giyilmeden tesise girebilmek mümkün değil. Üyeler soyunma odalarına girerken mutlaka ayakkabılarını çıkartarak kaymaz havuz terliklerini giyiyorlar. Yine üyeler soyunma odalarına girerken hijyen paspaslarına basıyorlar. Yüzme havuzuna ise duş almadan girmek kesinlikle yasak. Buna rağmen üyeler havuza girmeden önce ayak dezenfektan havuzunda ayaklarını temizlemeden havuza giremiyorlar. Bu kurallar ile tesis hijyenik açıdan korunurken bir yandan da üyelerin hijyen alışkanlıklarına katkıda bulunuluyor.

SUTOPU TAKIMI KONYA’YA KUPA GETİRDİ

Konya’da Selçuklu Belediyesi Havuzu dışında sutopu sporu yapan başka bir havuz bulunmuyor. Bunun dışında ise Selçuklu Belediyesi Konya gibi denizi olmayan bir şehre su sporlarında kupa getirdi. Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü Sutopu Takımı Osmaniye’de gerçekleştirilen yarışmada Anadolu Yıldızlar Ligi maçlarını yenilgisiz olarak birinci sırada tamamladı. Bunun yanında yine Sutopu Takımı 13 ilden 29 kulüp ve yaklaşık 400 sporcunun katıldığı yarışmada şampiyonluk alarak Konya’ya Federasyon Kupası getirdi. Yüzme takımı ise 24 öğrencinin seçileceği Konya seçmelerinde 14 kişi ile en fazla Konya takımına sporcu veren kulüp oldu.

BÜŞRA AKSAKBAĞI / YENİ HABER GAZETESİ