Beypazarı Mülteci Eğitim Merkezi hizmete girdi

ANKARA - Beypazarı Kaymakamlık tarafından hayata geçirilen Beypazarı Mülteci Eğitim Merkezi (BEYMEM) hizmete girdi.
Beypazarı Mülteci Eğitim Merkezi hizmete girdi

Beypazarı Kaymakam Suat Seyitoğlu, merkezin hizmete girmesinin ardından mahalle muhtarlarıyla düzenlediği toplantıda yaptığı konuşmada, ilçede giderek sayıları 3 binleri bulan Suriyeli mültecilerle ilgili çalışma başlattıklarını söyledi.

Kaymakamlık olarak sürdürülen çalışmaları 2 ayda tamamladıklarını belirten Kaymakam Seyitoğlu, şöyle devam etti: 

"BEYMEM'de Suriyeli mültecileri eğiteceğiz. Bunun için İlçede yapılan çalışmalarla mahalle mahalle kaç Suriyelinin ve çocuğunun bulunduğunu ortaya çıkardık. Bunun için ilkokulun birinde Suriyeli çocuklara eğitim verilmeye başlandı. Bu insanların kontrol altına alınması önemli. Bu insanlarla bizim aramızda kültür farkı var. İlçede 15-17 yaş arası bin 500 Suriyeli çocuk var. Bu çocukları bir şekilde kontrol altına alarak, mutlaka eğitmeliyiz. Biz onlara uymak zorunda değiliz, bunu da eğitimle çözeceğiz. Boş kalan çocuklar ilçe merkezinde dilencilik yapıyorlar. Dilencilik burada çok kötü algılanıyor ve turistleri rahatsız ediyorlar."

Rüstempaşa Mahallesi Muhtarı Mehmet Gökçanak da mahalle halkının Suriyelilerin bazı davranışlarından rahatsız olduğunu söyledi.