Beypazarı'nda restorasyon çalışmaları devam edecek

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ilçedeki konakların ve tarihi yapıların restorasyonuna devam edeceklerini bildirdi.Beypazarı...
Beypazarı'nda restorasyon çalışmaları devam edecek

ANKARA (AA) - Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ilçedeki konakların ve tarihi yapıların restorasyonuna devam edeceklerini bildirdi.

Beypazarı Belediyesinin başlattığı çalışmalar kapsamında, Kültür ve Turizm Bakanlığının destekleriyle Alaettin Sokağı ve diğer bazı sokaklardaki konaklar restore edildi.

İlçede çok sayıda birinci derece tescilli konak ve tarihi yapı bulunduğunu belirten Kaplan, "Beypazarı'nı önemsiyoruz. Beypazarı, tarihi İpek Yolu üzerinde, tarihi de çok eskilere dayanan bir yerleşim birimidir. İçinde bulunduğumuz ay itibarıyla, turizme bir şeyler katmanın gayreti ve çabasındayız." ifadelerini kullandı.

Kaplan, ilçeye olan ilginin ve turist sayısının giderek arttığına dikkati çekti.

Tarihi ve tescilli eserleri önemsediklerini kaydeden Kaplan, "Bunları bir bir günümüze kazandıracağız. Yaptığımız çalışmalarla Türkiye'de model ilçe olduk. Çok sayıda belediye başkanı ve ekipleri ilçemize gelerek bizlerle görüş alışverişinde bulundu. İlçemizi gezen turist sayısı her geçen gün artıyor. Nisan ayı sonuna kadar 5 bin Çinli turist ilçemizi gezecek. Tarihi eserlerimize sahip çıkarak restore çalışmalarına kaldığımız yerden devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, ilçenin Zafer Mahallesi sınırlarında bulunan Hıdırlık Tepesi'nin de çalışmalar bitirilerek kısa bir süre sonra halkın hizmetine açılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: