Beyşehir Belediyesi mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi, yaz döneminin gelmesi ile birlikte merkez ve dış mahallelerde yol çalışmaları için seferber oldu.
Beyşehir Belediyesi mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor

Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı açıklamada, hedeflerinin vatandaşları yazın tozdan, kışın ise çamurdan kurtarmak olduğunu belirtirken, Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan sıcak asfalt, kilitli parke taşı döşeme ve sathi asfalt kaplama ekiplerinin ilçe merkezinin yanı sıra dış mahallelerdeki yollar için de yoğun bir mesai yürüttüklerini söyledi. Beyşehir’de ana caddelerin sıcak asfaltla kaplanmaya başlandığını, özellikle altyapısı tamamlanan güzergahlarda kilitli parke taşlarının yerini sıcak asfaltın almaya başladığını ifade eden Özaltun, köyden mahalleye dönüşen yerleşim merkezlerinde ise sokak aralarında kilitli parke taşı döşeme faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini, ana caddelerin ise soğuk asfaltla kaplandığını söyledi.
Zaman içerisinde soğuk asfaltla kaplanan yollarda sıcak asfalta dönüş olacağını da aktaran Özaltun, ilk etapta hedeflerinin ilçe genelindeki tüm yolların hızlı bir şekilde yazın tozdan, kışın ise çamurdan kurtarılmasına yönelik çalışmaların tamamlanması olduğunu belirtti. Yolların vatandaşların arzu ettiği ihtiyaç duyulan hale getirilmesi için hızlı bir şekilde hareket etmek zorunda olduklarını dile getiren Özaltun, “Eğer biz şöyle bir karar alırsak, her tarafa soğuk asfalt yapacağız dersek bu çok sağlıklı olmuyor. Yolların tamamını bu şekilde kaplamak için çok zaman gerekiyor. Çünkü, Beyşehir olarak çok büyük bir coğrafyaya sahibiz. Aynı şekilde, eğer her tarafa sıcak asfalt yapacağız dersek de asfalt plentimizin kapasitesi bu ihtiyacı karşılamaya hemen yeterli gelmiyor. Dolayısıyla seferberlik ilan ettiğimiz yollar konusunda üç koldan birden çalışmak durumunda olduğumuzu görüyoruz. Öyleyse, belli bir planlama dahilinde bazı yollarımızda kilitli parke taşı döşeme faaliyetlerinin yanı sıra, diğer kesimlerde sıcak ve soğuk asfalt kaplama çalışmalarını da ihmal etmememiz gerekiyor. Ki, ilçemizi hızlı bir şekilde çamurdan ve tozdan arındırabilelim” dedi.
Beyşehir’de göreve geldiği günden bugüne kadar yaptıkları kilitli parke taşı döşeme ve asfaltlama çalışmaları hakkında rakamsal bilgiler de veren Özaltun, Belediye tarafından ilçe genelinde son 28 ay içerisinde adeta bir rekor gerçekleştirerek 285 bin metrekarelik kilitli parke taşı döşediklerini, 75 bin metrekarelik de asfalt çalışması yaptıklarını kaydetti. Özaltun, Beyşehir’de her konuda olduğu gibi yol çalışmalarıyla ilgili de iyi ve güzel şeyler olduğunu dile getirerek, “Bundan sonra da ilçemizde iyi ve güzel şeyler olmaya devam edecek. Çünkü Beyşehir halkımız hizmetin en güzeline layık. Her zaman dediğimiz gibi, bizden sadece dualarını eksik etmesinler yeter” ifadelerini kullandı.