Beyşehir Belediyesi'nden boykota destek

Beyşehir Belediyesi'nden boykota destek

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, Türkiye’de birçok yerel yönetimin aldığı kararla İsrail mallarını boykot etme kampanyalarına Beyşehir Belediyesi olarak ancak sözlü destek vermek durumunda olduklarını söyledi. 
Türkiye genelinde, kendi bünyesinde sosyal donatı ve tesis bulunan birçok belediyenin İsrail mallarına yönelik aldığı boykot kararına Beyşehir Belediyesi olarak sadece söylemde destek verebildiklerini ifade etti. Bazı kişilerin değişik yerlerde düzenlenen bu kampanyalara ilçe belediyesinin neden katılmadığına yönelik soruların geldiğini hatırlatan Başkan Özaltun, “Beyşehir Belediyesi’nin Türk ya da İsrail mallarının satışının yapıldığı herhangi bir tesisi yok. Böyle bir tesise sahip değil. O yüzden böyle bir kampanyaya fiiliyatta destek veremiyoruz ama kalbimiz ve söylemlerimizle bu kampanyayı yürütenlere desteğimizi esirgemiyoruz. Belediye olarak İsrail mallarını satan işyerleri ve mekanlara karşı bir boykot yaptırımımız söz konusu değil ama İsrail mallarının boykotun biz de yapacağımız bu çağrılarla genişlemesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
Öte yandan, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, göl kıyısındaki festival alanında artık sadece seslendirilen ilahi, kaside ve şiirlerin yanı sıra Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam eden Ramazan etkinliklerinde Filistin ve Türkiye bayraklarıyla sahneye çıkan 2 çocuğun arasına girerek, İsrail’in saldırılarını kınadı. Özaltun, Beyşehir’den dünyaya Filistin ve Türk Bayrakları ile çok anlamlı bir mesaj verdiklerini düşündüklerini dile getirerek, “Türkiye ve Filistin kardeştir, acıları acımızdır” diye konuştu.