Beyşehir Gölü etrafında 165 kilometre pedal çevirdiler

Bisiklet tutkunları, düzenlenen tur kapsamında dağ bisikletleriyle Beyşehir Gölü etrafında 165 kilometre pedal çevirdi. Tura bedensel engelli Volkan Madenci de katıldı.
Beyşehir Gölü etrafında 165 kilometre pedal çevirdiler

Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği'ne bağlı Beyşehir Bisiklet Topluluğu tarafından Beyşehir Gölü Milli Parkı'nın tanıtımı amacıyla düzenlenen ve bu yıl 2'incisi gerçekleştirilen "Geleneksel Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu" sona erdi.

İki gün süren tura, Beyşehir ve Konya'nın yanısıra çevre illerden gelen 35 bisiklet tutkunu dağ bisikletleriyle katıldı. İki etap halinde devam eden bisiklet turunun ilk etabında Beyşehir'deki dernek ofisinin önünden hareket eden bisiklet tutkunları, 86 kilometrelik Yeşildağ-Kurucuova-Gölkonak-Gölyaka güzergahını tamamladı. Sulak mevkisinde kamp kuran ve burada düzenlenen etkinliklere iştirak eden bisiklet tutkunlarının ikinci etabı ise 84 kilometrelik parkura sahip Gedikli-Çeltek-Fele-Tolca-Beyşehir etabı oldu.

Tur boyunca toplam 170 kilometre pedal çeviren bisiklet tutkunlarının varış noktası ise Beyşehir Gölü kıyısındaki festival alanı oldu. Burada düzenlenen törende tura katılan bisiklet tutkunlarına katılım belgeleri Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Beyşehir Kaymakamı Başıbüyük, Beyşehir'in, Türkiye'nin en büyük milli parklarından birisine sahip, aynı zamanda en büyük tatlı su gölü olduğunu belirterek, "Bu milli park ve göl birbiriyle bütünleşerek görmeye doyulmayacak koylara sahip. Bu güzelliklerin tanıtımına yönelik bu etkinlik çok önem taşıyor" dedi.

Tura, kendisi de  katılan Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı da gelen yoğun istek üzerine bu yıl ikinci kez tekrarladıkları bisiklet turunun bölgenin de tanıtımına katkıda bulunduğunu düşündüklerini dile getirerek, "İnanılmaz keyifliydi. Konya, Antalya, Afyon, Muğla, Burdur ve Isparta'dan katılımcılar vardı" dedi.

170 kilometrelik parkuru bisikletiyle hiç durmadan tamamlayan engelli Volkan Madenci ise "Hiç bisikletten inmedim. İlk turumdu. Benimki bir heves değil, bir şeyleri kanıtlamak için buradayım" diye konuştu.

Seydişehir ilçesinden tura katıldığını aktaran Madenci, uzun yıllar sağlık problemleri olduğunu, bir engelli olarak engellilerin de neler yapabileceğini kanıtlamak istediğini söyledi. Turun yerine göre zor olduğunu ama oldukça keyifli olduğunu anlatan Madenci, "İlk başta zordu. Şöyle bir laf vardır; başlamak yolun yarısıdır. Biz tur için bisikletimizle buraya geldik. İlk pedalı çevirdikten sonra zaten her şey bizim için bitmişti. Tur esnasında birçok manzara gördük. Günümüzü çok iyi değerlendirdik. Kamp da çok güzeldi" dedi.