Beyşehir Gölü'nde jandarma yasak ağları topluyor

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, jandarma timleri Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünde yasak ağlarla balık avına geçit vermiyor.
Beyşehir Gölü'nde jandarma yasak ağları topluyor

Türkiye’nin önemli tatlı su ürünü üretim merkezlerinden olan Beyşehir Gölü’nde, hayalet ağ olarak da adlandırılan misina ağlarla su ürünü avına izin verilmiyor.
Beyşehir Gölü’nü korumakla görevli İlçe Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan Asayiş Botu Timleri, deniz ve iç sularda avlanmada kullanımına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yasak getirilen misina ağlara yönelik denetim ve kontrollerini sürdürüyor. Beyşehir Gölü’nün açıklarında ve adalar etrafında denetimlerini sıklaştıran Jandarma Botu Timleri, göl yüzeyinde bulunan şamandıraları kontrol ederken, misina ağ olup olmadığını inceliyor. Jandarma timleri, kontrollerinde av için tatlı sulara serilen kullanımı serbest olan ip ağlara müdahale etmezken, av için göle serildiği belirlenen misina ağları ise faaliyetine son vermek amacıyla topluyor. Jandarma ekipleri tarafından bot üzerine ağlar çekilerek toplanırken, ağlara takılan canlı olduğu anlaşılan su ürünleri ise yeniden yaşam alanlarına bırakılıyor. Jandarma ekipleri, son denetimlerinde Gölyaka Mahallesi açıklarında 500 metre uzunluğunda kör misina ağı tespit etti. Tekneye toplanan yasak ağların yakılarak imha edilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü görevlilerine teslim edileceği öğrenildi.