Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi 2 bin kişiye istihdam sağlayacak

 Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırım yapan firmaların üretime geçtiğinde 2 bin kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.

Anamas Konukevi'nde düzenlenen Organize Sanayi Bölgesi toplantısına katılan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış ise nitelikli ve kalifiye eleman sıkıntısı yaşayan av tüfeği sektörü temsilcilerine bu sorunun aşılacağı müjdesini verdi.

Akış, toplantıda, Türkiye’de ilk kez Beyşehir merkez, Huğlu ve Üzümlü mahallelerinde bulunan endüstri meslek ve çok programlı liselerine silah eğitimi ve bakımı uygulama bölümlerinin açılacağını söyledi. Akış, bu okullarda silah ve bakımı eğitimi alacak öğrencilerin sektörün yaşadığı kalifiye eleman sorununun çözümünde önemli katkı sağlayacağını bu konuda çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Toplantıda, Beyşehir ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapan firmaların tamamının üretime geçtiği zaman ise şu an için 220 olan istihdam sayısının 2 bin kişiye yükseleceği belirtildi. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda organize sanayi bölgesinde yaşanılan sorunlar ve uygulamada olan yeni teşvik kanunu masaya yatırıldı.

Toplantıda, Beyşehir Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapacak olan müteşebbislere  teşvik kanunundan yararlanma süresinin 1 Nisan itibariyle sona ereceği hatırlatılırken, yatırımcılara bu konuda elini çabuk tutması çağrısında bulunuldu.

Toplantıya, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir OSB Müdürü Mutlu Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol, Konya Büyükşehir  Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü Beyşehir Sorumlusu Ali Özdemir, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri 4. Bölge Sorumlusu Memiş Kunt, Beyşehir OSB mütevelli heyeti ile sanayi bölgesine yatırım yapan firmaların temsilcileri katıldı.