Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

Beyşehir yolu Neden Ölüm Yoluna Dönüştürüldü?

Beyşehir yolu Neden Ölüm Yoluna Dönüştürüldü?

Konya Beyşehir Yolu bir türlü bitirilemiyor. 5 yıldır Konya Beyşehir arası berbat durumda, yol zaten dardı yapılan çalışmalarla daha da daraldı.

Bir türlü yol üzerindeki menfez, köprü, viyadük inşaatları bitirilivermedi. Oysa o bölgedeki istimlâklerin tamamı yapıldı. Nerede ise her gün Konya Beyşehir arasında kaza oluyor, bazen de ciddi kayıplar bu kazalarda yaşanıyor.

Peki, neden bitirilmiyor?

Yol fazla kullanılmıyor deseniz, hayır çok yoğun kullanılıyor, Beyşehir ya da Isparta’yı mağdur mu etmeye çalışılıyor, o bölgenin insanı cezalandırılıyor mu?

Nedeni nedir, neden bu yol bir türlü bitirilivermiyor?

Şimdi Türkiye Büyük Millet Meclisinde bütçe maratonu başladı. Beyşehirli Milletvekillerimiz var, Mustafa Akış ve son günlerin popüler ismi Gülay Samancı…

Bu iki sayın vekilin bu yolu en azından aile efratlarını ziyaret için çok yoğun kullandıklarını biliyorum, peki neden bir türlü bu konuyu gündeme aldırmıyorlar? Neden bir türlü bu yol bitivermiyor?

Bir duyum alıyoruz, bu yol 2016 yılına kalıyormuş, 2014 yılında bitmeyecek, 2015 yılında bitmeyecek ve 2016 yılına kadar uzayacak?

Allah’ınızı severseniz Ahmet Sorgun Ağabey, kıymetli AK Partililer, kıymetli Milletvekillerimiz lütfen çözün şu problemi...

Her yıl bu yolda onlarca insan ölüyor, Konya’yı Derbent’e, Beyşehir’e, Yenidoğan’a, Doğanbey’e, Derebucak’a, Beyşehir’e, Hüyük’e, Üzümlü’ye bu yol bağlıyor. Isparta’ya bu yol bağlıyor, bu bölge Konya’da metre kareye düşen insan bakımından Konya’nın en yoğun bölgelerinden birisi.

Nasıl olurda bu yolu 2016 yılına bırakabilirsiniz? O zamana kadar yaşanacak ölümler, yaşanacak kazalar ne olacak? Bu kazaların, bu ölümlerin vebali kimin olacak?

Lütfen Konya Beyşehir yolunu Konya Çevre yolunun akıbetini dönüştürmeyin, yahu bir yolda beş yıldır inşaat devam eder mi?

Başbakan bu yolu görse vallahi billahi Konya il yönetimindeki herkese, o bölgelerdeki AK Parti teşkilatlarına, Konya Milletvekillerine çok kızar… Marmara’nın altından tünelle tren geçti Konya Beyşehir arası yol yapılıvermedi, Konya Çevre Yolu yapılıvermedi…

 

Keşke yola hiç başlanmasaydı, evet dardır ama bugünkü halinden hem daha güzeldi, hem de daha genişti, şimdi sağı solu inşaat, yolun asfaltı çok kötü özellikle bir yağış olduğunda yol ciddi anlamda tehlike arzediyor.

İnsanlar muzdarip, insanlar mağdur, insanlar çaresiz, bir planlama yapıldı deniyor, planlamada bölge halkı hiç ciddiye alınmıyor.

Konya’nın yollarını bu hale getirenler, köylüyü, Beyşehirliyi, Ispartalıyı, Derebucaklıyı, Hüyüklüyü mağdur edenler utanır mı bilmiyorum?

Bildiğim Konya Milletvekillerinden bir yiğit çıkıp bu konuyu dert edinip gündeme getirmezse Beyşehirliler, Ispartalılar, Derebucaklılar, Hüyüklüler, Derbentliler ayvayı yediniz, kimse derdinizi anlamaz ve sizin yol 2016 yılına kalacak…

Konyalılar olarak 11 yıldır Çevre Yolu bekliyoruz, tek çözümleri TEDES oldu, çevreyolundaki araçları yavaşlattılar, biz beklemeye, evlerimizin arasından kocaman kocaman TIR’ların geçmesine, kamyonların geçmesine alıştık, siz de o daracık yollarda seyahate alışın yoksa daha çok öleceksiniz…

Neticede ben Konya’nın da Ankara’nın da sizi anlayacağını zannetmiyorum, siz onları anlayın oyunuzu Büyük Ustanın hatırına, AK Partiye vermeye devam edin…

Oy verin ama sorgulayın, hesap sorun, bu günler tam da o günler...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR