Beyşehir'de artık kırlangıçların yuvası bozulmayacak

Konya'nın Beyşehir ilçesinde "Kırlangıç Dostu Şehir" Projesi kapsamında, kırlangıç yuvalarının altına saçaklar yapıldı.
Beyşehir'de artık kırlangıçların yuvası bozulmayacak

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Kuş Gözlem Topluluğu Akademik Danışmanı ve Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arslan, yaptığı açıklamada, okulda öğrenim gören öğrencilerin SÜ Kuş Gözlem Topluluğu üyeleri ile sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Beyşehir'in kırlangıçlarla halkın bir arada yaşadığı ender şehirlerden birisi olduğunu dile getiren Arslan, şunları kaydetti:

"Ancak bu birlikte yaşayış bazı problemleri de beraberinde getirdi. Dükkan saçakları ile kapı girişlerine yuva yapan kırlangıçların yavrularına yiyecek getirirken, bunların aşağıya düşen pislikleri esnafımızı muzdarip etme durumuna getiriyordu. Biz de ‘ne yapabiliriz’ diye düşündük. Bazı esnaflarımız zaten kendileri yuvaların altına koli koyarak kendince bir çözüm üretmiş. Öğrencilerimiz de bazı parçalar üreterek bunları kırlangıç yuvalarının olduğu iş yerlerindeki yuvaların altına proje kapsamında montajlamaya başladı. Bu projeyle esnafımızın yükünü de biraz olsun aldığımıza inanıyoruz."