Beyşehir'de bisiklet şöleni

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, bu yıl 7’incisi düzenlenen Geleneksel Bisiklet Festivali sona erdi. Festival kapsamında gerçekleştirilen Beyşehir Gölü Etrafı Kamplı Bisiklet Turu’na Türkiye’nin 23 farklı ilinden 119, İsveç’ten 2 olmak üzere toplamda 121 bisiklet sever katıldı.
Beyşehir'de bisiklet şöleni

Beyşehir Belediyesi ve Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Beyşehir Bisiklet Topluluğu tarafından müşterek olarak düzenlenen göl etrafı bisiklet turuna katılan bisiklet severler iki gün süren etkinlik düzenlendi. Bisikletçiler, Konya ve Isparta ili sınırları içerisinde yer alan toplam 167 kilometrelik güzergah boyunca pedal çevirdi.  Beyşehir Gölü Etrafı Bisiklet Turu, başladığı alan olan festival meydanında tamamlandı. Alanda bisiklet severleri karşılayan Beyşehir Belediye Başkanı  Adil Bayındır, turu başarıyla tamamlayan bisiklet severlerin tamamına katılım belgelerini verdi, plaket takdim etti.

‘GÖLÜN MELEKLERİ’

Başkan Bayındır, törende tura Aydın ilinden iştirak eden 70 yaşındaki Rahmi Söyleyici’yi de kendi yaşını kast ederek, “Ben seçimlere girerken ‘70 yaşındaki adam ne yapacak’ dediler. İşte 70 yaşındaki ne yapıyor görün. Mesele yürek, mesele inanç, mesele kararlılık ve azim, seni kutluyorum” sözleriyle tebrik edip katılım belgesini verdi. Konuşmasını sürdüren Başkan Bayındır, “Sizlere yeryüzü melekleri diyorum. Ama gölün melekleri de diyorum. Masmavi gölün etrafında, Toros’un eteğini dolaşarak buraya gelen yiğitlerim” diye övgüler sarfetti.