Beyşehir'de doğa yürüyüşü

Konya’nın Beyşehir İlçesi’nde, Emniyet Müdürlüğü tarafından “Sağlıklı yaşam ve huzurlu toplum” isimli doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.
Beyşehir'de doğa yürüyüşü


Beyşehir-Şamlar Karayolu üzerinde bulunan ve yeşil örtüsü ile ön plana çıkan İskender Piknik ve Mesire alanında düzenlenen doğa yürüyüşü etkinliğine Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır, polis amirleri, kurum amirleri, milli eğitim camiası ve emniyet teşkilatı mensupları katıldı.
Yürüyüş başlangıcında etkinlikle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kaymakam Başıbüyük, etkinliğin Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıldönümü münasebetiyle 10 Nisan polis haftasında gerçekleştirilmek üzere planlanırken, program yoğunluğundan Mayıs ayına tehir edildiğini söyledi.
Gerçekleştirilen “Sağlıklı yaşam ve huzurlu toplum” isimli doğa yürüyüşü etkinliğini, 2 yıl önce Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü tarafından MEVKA projesi kapsamında hayata geçirilen ve kurumun kendi imkanlarıyla mesire alanı haline getirilen İskender Mesire alanının tanıtımı için de düzenlediklerini belirten Başıbüyük, “Burasının etrafı bin 300 metre, Beyşehir merkeze çok yakın bir alan. Dolayısıyla spor yapmaya çok uygun, yeşillikler içerisinde, ortası orman, etrafı yine karşılarda ormanlar ve gördüğünüz gibi yeşil tarlalar bulunuyor. Oksijeni bol, insanlarımızın sıkıldıkça spor ihtiyacı oldukça buraya gelip bol bol spor yapabileceği bir alan. Amacımız burayı halkımıza, Beyşehirliler’e tanıtmak, onların spor ihtiyaçlarına cevap verebilmek için çok güzel alanların olduğunu onlara gösterebilmektir” dedi.
Bu çerçevede İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün organizesinde gerçekleştirilen doğa yürüyüşünde nihai amaçlarının her zaman olduğu gibi insanlara spor yapmayı teşvik etmek ve sevdirmek olduğunu da belirten Başıbüyük, katılımcılara teşekkür etti.
Emniyet teşkilatı mensupları ve katılımcılar daha sonra eşofmanlarıyla geldikleri alanda dağıtılan Emniyet Müdürlüğü armalı şapkalarla birlikte ağaçlar arasında yürüyerek etkinliği gerçekleştirdi.