Beyşehir’de ‘doğalgaz’ sevinci

Beyşehir'e 2017 yılının sonuna kadar doğalgaz getirileceğinin müjdesini vermesi, ilçede büyük bir coşku yarattı.
Beyşehir’de ‘doğalgaz’ sevinci

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'ın, AK Parti Konya İl Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Büyük Türkiye Yolunda Gençlik Buluşması" programında yaptığı konuşmada, Beyşehir'e 2017 yılının sonuna kadar doğalgaz getirileceğinin müjdesini vermesi, ilçede büyük bir coşku yarattı.

Sokağa dökülen Beyşehirliler, doğalgaz sevincini kent merkezinde araçlarıyla konvoy oluşturup tur atarak kutladı. Bakan Albayrak'ın Konya programının tamamlanmasının ardından ilçeye dönüş yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol'un bulunduğu araç ise, kent girişindeki otogar önünde mehteran takımının çaldığı marşlar eşliğinde karşılandı. Başkan Özaltun, otogar önünde toplanan vatandaşlara hitap ederek, Bakan Albayrak'ın Konya'da doğalgaz konusunda verdiği müjdeyi kendilerini bekleyen hemşehrileriyle paylaştı. Mehteran Takımının gösterilerinin ardından burada toplanan araçlar şehir merkezine yönelerek ana caddelerde bir süre kornalar çalarak tur attı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, düzenlenen turun tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Beyşehir'in hayali olan ve özlemle beklediği doğalgazın getirileceği sözünü yerel seçimlerde kendisinin de verdiğini belirterek, "2014'ün Mart ayı idi. Ben bu sözü orada toplanan kalabalığa verdiğimde, platformdan inerken eyvah sen ne yaptın, bu doğalgaz Beyşehir'e gelmez diye çok serzenişte bulunmuşlardı. Ben o gün demiştim ki, bu sözü bana verdirten yüce yaradan inşallah doğalgazın Beyşehir'e de gelmesini sağlayacaktır. Aradan belli bir zaman geçti ve Allah'a şükürler olsun ki, biz Beyşehir'e 23 Mart 2017 tarihinde doğalgaz geleceğinin müjdesini aldık" dedi.

"Beyşehir'e doğalgaz getirilmesi için bu süreçte çok mücadele ettik"

Beyşehir'e doğalgaz getirilmesi için bu süreçte çok mücadele ettiklerini, başta ilçe teşkilatı ve AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu olmak üzere Ankara'ya defalarca bunun için gittiklerini kaydeden Özaltun, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'la da gerek Konya'da, gerekse başkentte defalarca doğalgazın Beyşehir'e gelmesinin ne kadar gerekli olduğunu anlatmak üzere bir araya geldiklerini söyledi. BOTAŞ ve ENERYA nezdinde de girişimlerde bulunduklarını vurgulayan Özaltun, "Aslında, yaklaşık 1,5 ay önce biz doğalgazın Beyşehir'e geleceğinin müjdesini almıştık. Fakat, o gün Enerji Bakanımız dedi ki, "ben kendi ağzımdan müjdeyi orada vermek istiyorum'. O gün bakanımıza, "bu müjde verilecekse, doğalgazın geleceği yer olan Beyşehir'de verilmesini arzu ediyoruz" demiştim. Bakanımızın Konya programında Beyşehir'de vardı ama 4 farklı ilde programının olması, programının çok yoğun olması münasebetiyle Beyşehir'e zaman ayıramadı. Doğalgaz sözünü Beyşehir'de veremedi ama inşallah ilçemize geleceğinin, vatandaşlarımızla, hemşehrilerimizle birlikte olacağının sözünü verdi. "Biz orada olamıyoruz ama, kalbimiz, gönlümüz Beyşehir'de" ifadelerini kullandı. Vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize bakanımızın selamlarını getirdik. İnşallah 2017'nin sonuna kadar, çözülemez, zor, mümkün değil denilen doğalgaz Beyşehir'e gelmiş olacak. Bu sözü bugün birinci ağız olan, bakanımızın ağzından aldık" diye konuştu.

Çıtayı biraz daha yükselttiklerini ifade eden Başkan Özaltun, "Niye çünkü Beyşehir'imiz her şeyin en iyisini, güzelini hak ediyor. İlçemize doğalgaz hayırlı uğurlu olsun. Doğalgaz konusunda başta bakanımız Berat Albayrak Bey olmak üzere, AK Parti Konya Milletvekilimiz Mehmet Babaoğlu'na, il ve ilçe teşkilatlarımıza, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da, doğalgazın ilçeye hayırlı olması dileğinde bulunurken, "Biz her zaman bu çalışmaları yaparken hep Beyşehir'de yapılamayanları takip etmeye çalışmıştık, milletvekilimiz, teşkilatımız ve belediye başkanımızla beraber. Bu çok kolay bir iş değildi ama bunu başardık. Hiç kimse merak etmesin bütün projelerimizin takipçisiyiz. Gembos yolu ile ilgili çalışmalar devam ederken, Konya Beyşehir yolumuz da inşallah bu yıl sonu bitecek. Beyşehirimiz her şeye layık ve hak ediyor. Vatandaşlarımız bize güvenmeye devam etsinler. Biz onlardan bir şey rica ediyoruz, çok önemli bir dönemdeyiz, ülkemizin geleceği bu referanduma bağlı ve bu referandumda Beyşehir'in çok büyük destek vereceğine ben inanıyorum, vatandaşlarımıza bu verilen çabanın göstergesi olarak referandumda herkesi "evet'e davet ediyorum çünkü ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği buna bağlı" şeklinde konuştu.

Beyşehir’de ‘doğalgaz’ sevinci

Beyşehir’de ‘doğalgaz’ sevinci