Beyşehir’de “Doğruluk Dükkanı” Projesi hayata geçti

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Sadıkhacı İlkokulu’nda Değerler Eğitimi kapsamında “Doğruluk dükkanı” isimli projeye hayata geçirildi.
Beyşehir’de “Doğruluk Dükkanı” Projesi hayata geçti

Proje ile öğrencilere dürüst alışveriş yapmanın yanı sıra, yardımlaşma duygusunun kazandırılması da hedefleniyor.
Sadıkhacı İlkokulu Müdürü Sıdıka Kalay, projeyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, okul koridorlarında oluşturulan raflara öğrencilerin taleplerine uygun şekilde yiyecek ve içecek ürünü gıda malzemeleri konulduğunu söyledi. Ürün raflarının yanına ise öğrencilerin aldıkları ürünlerin bedelini ödeyebilecekleri para kutuları yerleştirildiğini ifade eden Kalay, “Bu sayede başında hiç kimse beklemeden öğrenciler alacakları ürünün ücretini kutuya attıktan sonra istediği ürünü alabilmektedir. Okulumuzda gerçekleşen bu proje çerçevesinde elde edilen gelirin tamamıyla ramazan ayı içinde ihtiyaç sahibi birçok yaşlı veya aileye yönelik olarak yardım kampanyası düzenleyerek öğrencilere yardımlaşmanın önemini de öğretmiş olacağız” diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk ise, proje ile insanların ahlaki değerlerini yitirdiği, hırsızlığın sıradan bir olay olmaya başladığı günümüzde, Müslüman toplum olarak eskiden olduğu gibi dürüst, doğru, adaletli alışveriş yapma alışkanlığının öğrencilere kazandırıldığını belirterek, “Bu proje sayesinde öğrencilerimiz, doğruluk, dürüstlük ve yardımlaşma değerlerini kazanmış olacaklardır. Projeyi yürüten okul idaresi, öğretmenleri ve öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.