Beyşehir’de düğün konvoyları farkındalıkla tarih olacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, düğün ve asker uğurlama konvoyları dönemi toplumda oluşturularak farkındalık kampanyası ile tarih olacak.
Beyşehir’de düğün konvoyları farkındalıkla tarih olacak

Beyşehir’de, trafikte konvoyların kaldırılmasına yönelik mücadelede alınan yeni kararlar hayata geçirilecek. Kampanya kapsamında konvoyların kaldırılması ve gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi için üretilen “Hayata dair, konvoya hayır”, “gürültüsüz yaşam, uzun ömür demek”, “konvoylar can ve mal güvenliğini tehlikeye düşürür”, “mutluluğa giden yolda hüsrana uğramayın, trafikte konvoya son” gibi yazılı toplumsal mesajlar içeren sloganlar da kampanya kapsamında hazırlanacak afiş, pankart ve bilboardlarda yer alacak. Bu arada, Beyşehir’de, trafikte konvoy ve gürültü kirliliği ile mücadele için hazırlanan projenin uygulanması sürerken, Kaymakamlıkta düzenlenen değerlendirme toplantısında ise kampanya ile ilgili yeni kararlar alındı.
Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük’ün başkanlığında yapılan toplantıda, projeyle ilgili olarak mahalle muhtarlarına mesaj yolu ile bilgi verildi. Toplantıda, şehir merkezi ve merkeze bağlı mahallelerde vatandaşların bilinçlendirilmesi, okullarda yapılan bayrak törenlerinde öğrencilere proje hakkında bilgiler verilmesi, İlçe Müftülüğü tarafından Cuma namazı vaazında ve hutbelerde projeyle ilgili bilgilendirme yapılması karara bağlandı. Ayrıca, belirli aralıklarla belediye hoparlörlerinden anonslar yapılması, yerel televizyon ve radyolardan proje afişleri üzerindeki sloganların yayınlarda kullanılması, ilçede bulunan matbaacılarla görüşülüp düğün davetiyeleri üzerinde bulunan ‘konvoy bilgisi’ yazısının düğün sahiplerinin rızasıyla kaldırılmasının sağlanması da görüşüldü. Toplantıda, Kentin muhtelif yerlerinde pankart ve billboard çalışması yapılması, ilçede bulunan kuaför ve berberlerin ziyaret edilerek projeyle ilgili bilgiler verilmesi, internet sitesi bulunan kamu kurum ve kuruluşlarının projeyle ilgili hazırlanan afişlerine sitelerinde yer vermesi gibi konular görüşülerek karara bağlandı.
Toplantıya, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yalçın Urlu, Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Askerlik Şubesi Başkanı Alper Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Serdar Şahin, Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer, daire amirleri, akademisyenler, siyasi parti temsilcileri, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.