Beyşehir’de fen lisesi pansiyonu ve spor salonu hizmete giriyor

Beyşehir Fethullah Bayır Fen Lisesi pansiyonu ve okulun spor salonu inşaatı tamamlandı
Beyşehir’de fen lisesi pansiyonu ve spor salonu hizmete giriyor

Fen Lisesinin öğrenci pansiyonu ve spor salonu ihtiyacını gidermek amacıyla inşaatına başlanan pansiyon binası çalışmaların da sona gelindi. Okul pansiyonu ve kapalı spor salonunun 2017-2018 eğitim öğretim yılının ikinci döneminde hizmete açılması planlanıyor. Öğrenci pansiyonu ve kapalı spor salonunun yanı sıra binaların çevre düzenlemeleri de tamamlandı.

     200 öğrenci kapasiteli pansiyonda, yatakhane ve yemekhane bulunuyor. 4 kişilik odaların bulunduğu yatakhanelerle birlikte pansiyon binası 4 kattan oluşuyor. Pansiyon binasında ayrıca etüt odaları, TV ve dinlenme odaları, ziyaretçi odaları vb. kulanım alanları bulunuyor.

     İlçede yeni yapılan okul pansiyonu ve spor salonu ile ilgili değerlendirmede bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Musa Konuk; ‘Yapımı tamamlanan binanın hizmete girmesiyle ilçeye ve aynı zamanda bölgeye toplam 200 kişi kapasiteli pansiyon ve kapalı spor salonu kazandırılmış olacağını söyledi. Okul pansiyonunun ve kapalı spor salonunun eğitim öğretim yılının ikinci dönemine tefrişatı tamamlanarak hizmete girmesinin planlandığını ifade etti. Konuk, “Bunların yanında pansiyonun ve kapalı spor salonunun çevre düzenlemesi de tamamlandı. Burada eğitim alacak öğrencilerimize hem yatılı olarak daha iyi standartlarda ve daha iyi şartlarda barınma imkânı sağlanacak hem de etüt programları ile öğretmenlerle bire bir ders çalışma imkânı sunulacak. Ayrıca öğrencilerin salon sporlarını yapabilmelerine imkan sağlayacak spor salonu ile çocuklarımızın ve gençlerimizin zamanı daha verimli kullanmaları, kötü ve zararlı alışkanlıklardan uzak kalmaları, beden ve ruh sağlıklarını koruyabilmeleri bakımından sporun tartışılmaz katkıları olduğu bir gerçektir. Sporda başarılı olan kişilerin sosyal çevrelerinde daha aktif ve daha başarılı oldukları uzmanlar tarafından daima dile getirilmektedir. Bu spor salonu da öğrencilerimize sporun farklı güzelliklerini sunacak ve buradan öğrencilerimiz en üst düzeyde istifade edeceklerdir” dedi.

Konuk, ‘Bu hizmetin öğrencilerimize ve Beyşehir’imize hayırlı olmasını diliyor, pansiyon ve kapalı spor salonunun ilçemize kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum’ dedi.