Beyşehir’de gebe okulu açıldı

Konya'nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde gebe okulu açıldı.
Beyşehir’de gebe okulu açıldı

Konya'nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesi bünyesinde gebe okulu açıldı.

Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen açılış töreninde konuşan Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. Sevda Yeleç, gebe sağlığının hekimler ve gebe kadınlar için çok önemli olduğunu belirterek, "Poliklinikte yeterince veremediğimiz bilgileri gebe okulunda dört hafta boyunca birlikte paylaşacağız" dedi.

Gebe okulu bünyesinde anne adaylarına her perşembe sabah ve öğleden sonra olmak üzere 20'şer kişilik 2 grup halinde eğitimler vereceklerini belirten Dr. Yeleç, eğitim sonunda okuldan mezun olan gebelere sertifikalarının verileceğini söyledi. Katılımcıların ebeler ile diğer sağlık profesyonellerine akıllarına gelen her türlü soruyu sorabileceğini de vurgulayan Yeleç, "Bilgilendirmeler konuyla ilgili uzman sağlık profesyoneline danışılarak verilecektir. Burada bayan bayana sohbet tarzında molalarda çay pasta ikramları eşliğinde bilgilendirme toplantıları da düzenleyeceğiz. Hazırlık süresinde emeği geçen arkadaşlarımıza ve bizi desteklerini esirgemeyen hastane yönetimimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Hastane bünyesindeki gebe okuluna devam eden gebelerin, uzman hekim ve ebe eşliğinde gebelikle ilgili bilgiler, fizyoterapist eşliğinde doğumu kolaylaştıran hareketler ve solunum egzersizleri, diyetisyen eşliğinde gebelik süresince beslenme programları, psikolog eşliğinde gebelikte yaşanabilecek ruhsal bunalımlar ile ilgili her türlü bilgiye ulaşabilecekleri belirtildi. Okulun açılmasındaki amacın, ilçe bünyesindeki tüm gebelere ulaşmak olduğunu vurgulanırken, eğitim almak isteyen gebelerin kadın hastalıkları ve doğum polikliniğinden kayıt yaptırabileceği kaydedildi.

Açılış programına, Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Uz. Dr. Hüseyin Kosat, Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Kendir, hastanenin müdür ve müdür yardımcıları, hekimler ve sağlık personeli katıldı.

Beyşehir’de gebe okulu açıldı

Beyşehir’de gebe okulu açıldı