"Beyşehir’de hizmet çıtasını hiçbir zaman düşürmeyeceğiz"

Konya'nın Beyşehir ilçesinde partisinin danışma meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Murat Özaltun, “Beyşehir’deki hizmet çıtasını hiçbir zaman düşürmeyeceğiz” dedi.
"Beyşehir’de hizmet çıtasını hiçbir zaman düşürmeyeceğiz"

AK Parti Beyşehir İlçe Teşkilatı tarafından organize edilen 66.danışma meclisi toplantısı Beyşehir Belediyesi Kültür ve Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıda partililere hitap eden Belediye Başkanı Murat Özaltun, geride kalan 3 yıllık görev süresi içerisinde Beyşehir’e kazandırılan ilçe belediyesi, büyükşehir belediyesi ve devlet yatırımlarını anlattı. 

Beyşehir’e hizmet için yola çıktıklarını, dönemlerinde birçoğu ilk de olan pek çok hayali gerçeğe dönüştürdüklerini belirten Özaltun, bölgede çalışmaları yürütülen ulaşım yatırımlarına değindi.

Konya-Beyşehir yolunun bu yıl sonuna kadar biteceğini ve Beyşehir-Antalya yoluyla ilgili son gelişmelere yönelik müjdeyi de en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını anlatan Özaltun, “Allah izin verirse hızlı tren de geliyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yarı olimpik yüzme havuzu inşaatının başlatıldığını ve bu yıl sonuna kadar bitirileceğini belirten Özaltun, şunları kaydetti:

“Kültür Merkezimizin karşısında yapılacak olan yeni emniyet binamızla ilgili olarak da, karayollarından yol geçişiyle alakalı izin işlemlerini hallettik. Buradan ilk defa sizlerle paylaşıyorum, yeni emniyet binamız yatırım programına alınmıştı zaten, burası da inşallah kısa sürede bitmiş olacak. Yeni devlet hastanemiz bitmek üzere, hastanemizin bölgesel duruma gelmesiyle birlikte buraya farklı il ve ilçelerimizden de gelecek hastalarımızın yakınları ve refakatçılarının sorun yaşamaması için 11 odalı hasta konuk evinin projesini bitirdik, ihalesini yapıp inşaatını da başlatacağız inşallah.”



YERALTI ÇARŞISI İNŞAATI BAŞLIYOR

BSA kanalı yanındaki Belediyeye ait düğün salonunun yıkılmasının ardından bu alanda yeraltı çarşısı yapacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Özaltun, hafta başından itibaren temelini atarak inşaat çalışmalarına başlayacaklarının müjdesini verdi. Beldeden ve köyden mahalleye dönüşen yerlerde yaşayan gençlerin kendilerinden en çok talep ettiği hizmetin, futbol oynayabilecekleri alanlar olduğunu anlatan Özaltun, bu talepler doğrultusunda 27 mahalleye futbol sahası inşa ettiklerini, saha olmayan mahalleler için bir 27 tane daha yapılmasına yönelik olarak ilgili birimlere talimat verdiğini vurguladı. Özaltun “Her mahallemizde inşallah saha olacak. Ancak, buradaki kriterimiz; bir futbol takımını oluşturacak  en az 14 çocuğun söz konusu mahallemizde yaşıyor olmasıdır.” dedi. Sözünü verdikleri tüm taşra mahallelerindeki yolların kilitli parke taşıyla kaplanması konusundaki çalışmaları da koydukları hedef olan hizmet süresi sonuna kadar mutlaka bitireceklerini belirten Özaltun, bu konuda herhangi bir endişe yaşanmamasını istedi.

“ONLARCA HİZMET ÜRETTİK, ONLARCASI DA GELİYOR”

Beyşehir ilçe merkezinde 2.etap TOKİ projesi kapsamında inşa edilmeye başlanılan toplu konutların bitmek üzere olduğunu ve hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için 15 Haziran’da kura çekimlerinin olacağını vurgulayan Özaltun, DSİ tarafından yürütülen kıyı tahkimat çalışmalarıyla ise Beyşehir Gölü kıyılarının çehresinin değişmeye başladığını söyledi. Doğalgazla ilgili verdikleri sözün de bu konuda verilen müjdelerin ardından artık hayal olmaktan çıktığını konuşmasında vurgulayan Özaltun, “18 yaşında bir genç gibi bu memlekete Allah’ın izniyle hizmet etmeye devam edeceğiz. Bugüne kadar onlarca hizmeti üretmişiz, bir onlarca hizmeti daha üretmeye devam edeceğiz inşallah.”diye konuştu.



BEYŞEHİR-SEYDİŞEHİR YOLU DA DUBLE OLUYOR

AK Parti Beyşehir İlçe Başkanı Mustafa Şenol da konuşmasında, Beyşehir’i ilgilendiren ulaşım yatırımlarına değindi. Bir süre önce Karayolları yetkilileri, milletvekilleri ve belediye başkanı Özaltun ile müteahhitlerin de katıldığı bir toplantı yaptıklarını anlatan Şenol, Beyşehir-Konya duble yol çalışmasının bu yıl sonuna karar bitirileceğine dair müteahhitlerin söz verdiğini belirtti.

Gembos güzergahlı Beyşehir-Antalya yolu ile ilgili yeni bir gelişme olduğunu ifade eden Şenol, bunu netleştikten sonra kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi. Şenol, Beyşehir’de halen çevre yolu ile ilgili çalışmaların devam ettiğini, Beyşehir-Seydişehir karayolunun duble yol yapılması işinin de 22 Mayıs’ta ihale edildiğini belirterek, “Şu anda, Beyşehir-Şarkikaraağaç yolunun duble yol olması için çalışmalar devam ediyor. Beyşehir-Yenişarbademli arasındaki Kurucuova güzergahı ile ilgili olarak da müteahhitimiz yıl sonuna kadar bu mahalleye kadar ulaşılacağını söyledi. Dolayısıyla, yatırımları bu dönemde hızlandırdık, hastaneyi her dönemde konuşurduk, artık bitme tarihini konuşuyoruz. Yeni adliye binamızın temeli atıldı, inşallah onu da yetiştireceğiz. Devlet yatırımlarımızın yanında, ilçe ve büyükşehir belediyemizin de onlarca  ilçemize kazandırdığı onlarca yatırımı bulunuyor”dedi.

“BEYŞEHİR’E UĞRAYACAK HIZLI TREN HAYALDİ, GERÇEK OLUYOR”

AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ömer Ünal ise, konuşmasında, yapım çalışmaları son aşamaya gelen Beyşehir-Konya arasındaki duble yol çalışmalarına değindi. Dizilere konu olan bu yolla ilgili olarak, “Aşkımız, hiç bitmesin Beyşehir Konya yolu gibi olsun” sözünün bu yıl sonu itibariyle artık başka yerler için kullanılacağını belirten Ünal, “Ben de bu yolun bir an önce bitmesini canı gönülden isteyen kişilerdenim, daha kolay, daha hızlı ve güvenli bir yolculuğun ardından Beyşehir ilçemize ulaşmak için.”diye konuştu.

Beyşehir’e gelecek doğalgaz yatırımına da değinen ve bu konudaki Belediye Başkanı Murat Özaltun’un verdiği sözün ardından gerçekleştirdiği olağanüstü uğraş ve çabaya ve ardından gelen başarısına dikkat çeken Ünal, ilçenin bu konudaki hayalinin de yıl sonundan itibaren artık gerçek olacağını, ancak bu hayallerin hiçbir zaman bitmeyeceğini dile getirdi. Konya-Antalya hızlı tren çalışmalarıyla ilgili bilgiler verirken, hattın Beyşehir’e uğramasının artık hayal olmadığını  vurgulayan Ünal, “Beyşehir’e uğrayacak olan hızlı tren hakikaten hayaldi, inşallah gerçek oluyor”diye konuştu.




Konuşmasının son bölümünde teşkilatlarla ilgili yapılacak olan kongre sürecine de değinen Ünal, ramazan bayramı sonrasında ilçe teşkilatlarında delege seçimlerinin yapılmaya başlanacağını belirtti. Kendi sorumluluğunun Konya dışındaki 14 il olduğunu ve bu illerin 6’sının büyükşehir statüsünde olduğunu ve 114 ilçeyi kapsadığını hatırlatan Ünal, bu illerle ilgili raporları da AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilmek üzere hazırladıklarını dile getirdi.

Ramazan bayramında delege seçimleriyle başlayacak süreçte, belde olan illerdeki belde teşkilatlarının kongrelerinin yapılmaya başlanacağını, ardından ilçe ve il teşkilatlarında kongre sürecinin başlayacağını vurgulayan Ünal, parti olarak öngördükleri takvimin yıl sonuna kadar tüm ilçe teşkilatların kongre süreçlerinin tamamlanması olduğunu, sonrasında 2018’in ilk iki üç aylık bölümünde ise il teşkilatlarının kongrelerini bitirmek istediklerini kaydetti.