Beyşehir’de ilk kez KPSS yapılacak

Konya'nın Beyşehir ilçesinin ÖSYM sınav merkezi olmasının ardından ilçede ilk Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 22-23 Ekim'de gerçekleştirilecek.
Beyşehir’de ilk kez KPSS yapılacak

Konya'nın Beyşehir ilçesinin ÖSYM sınav merkezi olmasının ardından ilçede ilk Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) 22-23 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun ve Beyşehir Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekan Vekili ve Beyşehir ÖSYM Sınav Koordinatörü Prof. Dr .Abdullah Öztürk, yaptıkları açıklamada, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) Ortaöğretim/Ön Lisans başvurularının başladığını bildirdi.

Beyşehir'in ÖSYM sınav merkezi olarak belirlenmesinin ardından merkezi ilk sınavın Beyşehir'de de yapılacağını belirten Özaltun ve Öztürk, Beyşehir ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü olarak ilk sınavın Kamu Personel Seçme Sınavı-2016-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans (Ön Lisans Düzeyi) ile gerçekleştirileceğini vurgulayarak, "Ancak, yeterli sayıda müracaat olması halinde bu sınav Beyşehir'de yapılacaktır. O yüzden, Beyşehir ve yakın çevresindeki ilçelerden başvuru yapacak adayların müracaatları esnasında sınav merkezi olarak Beyşehir'i tercih etmeleri büyük önem taşıyor. Beyşehir Belediye Başkanlığı ve ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü olarak ilçemizde bu sınava girecek tüm adayların bir turizm beldesi olan ilçemizdeki ilgili okullara taşınması, ulaşım ve iletişim noktasında her türlü yardım ve desteği sağlayacağız. Başvurular 24 Ağustos'a kadar devam edecek. İlçemize hayırlı olmasını dilerken, sınava girecek adaylarımıza şimdiden başarılar diliyoruz" dedi.

Bu arada, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) ortaöğretim/önlisans düzeyi kapsamında başvurular, 24 Ağustos 2016 tarihine kadar ÖSYM'nin internet adresinden alınmaya devam edecek. KPSS Önlisans sınavı 22 Ekim, Ortaöğretim sınavı ise 23 Ekim'de gerçekleştirilecek. Sınav sonuçları 10 Kasım'da açıklanacak. Adaylar, başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini girerek yapabilecekler.

Kaynak: