Beyşehir'de 'Kutlu Doğum' konferansı

Beyşehir ilçesinde Kutlu Doğum Haftası kapsamında konferans düzenlendi.
Beyşehir'de 'Kutlu Doğum' konferansı

Konya İl Müftüsü Ali Akpınar, Anamas Konukevi'nde gerçekleştirilen konferansta, Hz. Muhammed'in doğru bir yaklaşımla, doğru bir şekilde tanınmasının önemine vurgu yaptı.

Akpınar, "Bizim Peygamberimizin güzelliklerini hayatımızda yaşayarak, çevremizdeki insanlara örnek olarak sunmamız gerekiyor. Unutmayın, ailesi içerisinde, evde, işyerinde, sınıfta, okulda, mahalle ve sokağında bir arada yaşamayı beceremeyenlerin toplum içerisinde, insanlıkla beraber bir arada yaşamayı becermesi de mümkün olmayacaktır" dedi.



Peygamberi anmanın önemli olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Akpınar, onunla ilgili kitapların da okunması gerektiğini ifade etti.

Akpınar, konuşmasında, Ortadoğu ve İslam coğrafyasındaki kargaşaya da değinirken, dünyada iletişim çağında arayış içerisinde olan insanlığa tek alternatifin İslam dini kaldığını vurgulayarak, "İşte arayış içerisindeki insanlığın İslamla buluşmasını önlemeye yönelik olarak 11 Eylül hareketleri, Körfez harbi ve Ortadoğu'daki kargaşanın sebebi bu. Yoksa ne mezhep kavgası, ne din kavgası. Düne kadar bu insanlar birlikte yaşamasını bilmiş, becermişler. Bu bir rant, bir çıkar kavgasıdır, menfaat çatışmasıdır. Müslümanlar, "Allahu ekber" diye diye birbirlerini öldürüyorlar. Bunun ne dinle, ne imanla, ne Kur'anla hiç alakası yok" diye konuştu.

Konferansa, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleç, Ali Akkanat Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Alagöz, Beyşehir Ali Akkanat Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Akgöz, Ali Akkanat MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Aziz Öztürk, İlçe Müftüsü Hüseyin Erdoğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.