Beyşehir'de ramazan etkinlikleri sona erdi

Beyşehir'de ramazan etkinlikleri sona erdi

Beyşehir ilçesinde ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikler ve iftar organizasyonları sona erdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, festival alanında gerçekleştirilen ramazan etkinliklerinin son gününde, organizasyonda kendilerini yalnız bırakmayan Beyşehir Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Müdür Vekili Emniyet Amiri Sefa Mercan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mehmet Bayındır ile organizasyon firması yöneticilerine plaket vererek teşekkür etti.

Özaltun, yaptığı konuşmada, ramazan ayı dolayısıyla Beyşehir'in merkezinin yanı sıra 22 mahallesinde ramazan etkinlikleri ve iftar programları düzenlediklerini söyledi.

Festival alanında yaşanan eğlencenin ağustos ayı sonuna kadar sürmesini arzu ettiklerini ancak Gazze'de yaşanan katliam ve zulüm süreci nedeniyle bir takım kararlar almak durumunda olduklarını belirten Özaltun, "Müslüman kardeşlerimiz orada zulüm altındayken bizim burada konserle oynamayla zıplamayla eğleneceğimizi düşünmüyoruz. Sizler de bu kanaattesiniz, sizlere de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gazze'deki olaylar netleştiği zaman, zulüm bittiği zaman, yeni festival çalışmaları yapılacağını anlatan Özaltun, şöyle devam etti:

"Zaten festival dediğiniz konserden ibaret değildir. Festival dediğimizde Beyşehir'in kültürünü yansıtmalı, Beyşehir'e yakışmalı, inşallah bundan sonraki süreçte bizim yapacağımız festivaller Beyşehir'in kültürünü yansıtacak. Festival yapacağımızda anketler düzenleyeceğiz. Gerek esnafımıza gerekse sizlere soracağız. Ondan sonra bir yol haritası belirleyeceğiz. Yani, bizim yapacağımız işlerde sizler karar vereceksiniz, hepimiz birlikte karar vereceğiz."

Özaltun, konuşmasının sonunda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Ramazan Bayramı'nın ikinci günü Beyşehirlilerle bayramlaşmaya geleceğini belirterek, tüm ilçe halkını bu buluşmaya davet etti.