Beyşehir’in 27 mahallesine çok amaçlı spor sahası

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, son 3,5 yıl içerisinde ilçeye 27 çok amaçlı saha kazandırdı.
Beyşehir’in 27 mahallesine çok amaçlı spor sahası

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, son 3,5 yıl içerisinde ilçeye 27 çok amaçlı saha kazandırdı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı açıklamada, geride kalan 3,5 yıl içerisinde Beyşehir'in 27 farklı mahallesine birden çok amaçlı spor sahaları kurduklarını söyledi. Özaltun, göreve gelmeleri ile birlikte toplumun her kesimini kucaklamaya başladıklarını, okul çağındaki çocuklar ile gençlerin isteklerini de göz ardı etmediklerini söyledi. Özaltun, özellikle dış mahallelerde yaşayan gençlerden gelen talepler üzerine harekete geçtiklerini ve 3,5 yıl içerisinde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın da destek ve katkılarıyla Merkez Müftü, Avşar ve İçerişehir Mahalleleri ile birlikte Beyşehir'e bağlı Üzümlü, Gökçimen, Esence, Üstünler, Damlapınar, Doğanbey, Karaali, Karadiken, Kayabaşı, Sadıkhacı, Sevindik, Yenidoğan, Yeşildağ, Üçpınar, Eylikler,Kurucuova, Gölyaka, Adaköy, Bayavşar,Çiçekler, Bayındır, Eğirler, Akburun gibi dış mahallelere futbol, voleybol ve basketbol oynanabilecek EPDM zemine sahip çok amaçlı sahalar inşa ettiklerini söyledi.

Beyşehir Belediyesi olarak Hüyük ilçesine bağlı Göçeri Mahallesi'nde de şehit polis Oğuzhan Duyar'ın ismini yaşatan çok amaçlı bir saha yaptıklarını anlatan Özaltun, "Beyşehir ilçe merkezine ise göreve gelir gelmez Beyşehir Gölü kıyısındaki Vuslat Parkı'na bünyesinde çocuk yüzme havuzu, futbol, voleybol, basketbol, badminton ve tenis kortları bulunan komple bir spor tesisi kazandırdık. İlçemizin nüfus potansiyeli yönünden en büyük mahallesi olan Üzümlü'ye kapalı bir halı saha kazandırdık. Aynı şekilde, Huğlu Mahallemize de kapalı bir halı saha yapmak için çalışma başlattık. Huğlu'ya yapılacak olan kapalı halı sahanın da önümüzdeki hafta yapım ihalesine çıkıyoruz" dedi.

Dış mahallelerde çok amaçlı spor sahaları kurmak için belli bir kriter aramadıklarını, ancak talep gelen yerleşim merkezindeki genç nüfus potansiyeline ve futbol oynayabilecek 14 gencin olması durumuna baktıklarını da belirten Özaltun, "Beyşehir'de, İlçe Belediyesi olarak her alanda olduğu gibi spor alanında da yatırımları dönemimizde ihmal etmedik. Kurduğumuz bu çok amaçlı sahalarda futbol, basketbol ve voleybol oynayan gençleri, hatta yetişkinleri görünce mutluluğumuz çok artıyor. Çünkü yeni neslin sportif faaliyetler içerisinde yer almasına çok önem veriyoruz. Bu arada, çok amaçlı spor sahalarımızın son dönemde mahallelerimizde yaşayan kadınlarımız tarafından da evlerinde yapılan tarhana ve eriştelerin kurutulma mekanı olarak istifade edildiğine tanıklık etmeye başladık. Onların da sportif aktivitelerin olmadığı zamanlarda bu amaçla kullanmalarına imkan sağladık. Yani, çok amaçlı spor sahalarımızdan, gerçekten de adı gibi çok amaçlı olarak istifade edildiğini, maksadın hasıl olduğunu görüyoruz. İnşallah, bundan sonra da ilçemizde talep gelen ve aradığımız kriterlere uygun mahallelerimize çok amaçlı spor sahaları kurmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Beyşehir’in 27 mahallesine çok amaçlı spor sahası

Beyşehir’in 27 mahallesine çok amaçlı spor sahası

Beyşehir’in 27 mahallesine çok amaçlı spor sahası