Beyşehirli gençler başkenti gezdi

Beyşehirli gençler başkenti gezdi

Konya'nın Beyşehir İlçe Belediyesi, ilçedeki gençler için düzenlediği gezide 15 Temmuz darbe girişimi esnasında bombalanan TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Merkezi ve TÜRKSAT Kampüsü'nü ziyaret edildi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Beyşehir'de düzenlenen demokrasi nöbetleri esnasında yaptığı konuşmada gençlere verdiği Ankara gezisi sözünü yerine getirdi. Beyşehir Belediyesi, Beyşehir'de yaşayan 15-25 yaş aralığındaki gençler için gezi programı düzenledi. Gençler, gezi çerçevesinde 15 Temmuz kalkışmasının derin izlerini taşıyan Gazi TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Merkezi ve TÜRKSAT Kampüsü'nü ziyaret etti. Beyşehir Belediyesi'ne ait otobüsle geziye katılan gençlere Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Beyşehir Birlik Muhtarlar Derneği Başkanı Faruk Koçer ile bazı muhtarlar ve gazeteciler de eşlik etti. Gezi programının ilk ayağında Beyşehirli gençler TBMM'ni ziyaret etti. Meclis'in genç konuklarını AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu burada karşıladı ve ev sahipliği yaptı. Ardından Beyşehirli gençler, Milletvekili Babaoğlu ve Belediye Başkanı Özaltun'la birlikte AK Parti Meclis Grup Toplantı'sına katılırken salondaki ziyaretçi bölümünden Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasını takip etti. Grup toplantısının sona ermesinin ardından Milletvekili Babaoğlu, Başkan Özaltun ile birlikte gençleri TBMM'nde bombalanan yerleri tek tek gösterdi.

Beyşehirli gençler, milletvekili ve bakanlarla bir araya geldi

AK Parti Milletvekili Mehmet Babaoğlu, FETÖ hainlerinin PKK'lılara "kaçın bomba, uçak geliyor" diye haber verip onlara atmadıkları bombaları başkentte milletin meclisinin üzerine attıklarına vurgu yaparak, "Bu kadar hainler işte bunlar. Sakın bunları unutmayın arkadaşlar, asla bunları unutmayın. Bunları, 15 Temmuz'u hiç unutmayın, unutmamalıyız. Bu hainlerin yaptıklarını asla unutmamalıyız" diye konuştu.

Beyşehirli gençler, TBMM'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya ile de bir araya geldi. Mecliste merdivenlerde bekleyen gençleri görüp yanına gelen Bakan Kaya, Beyşehirli gençleri başkentte görmekten çok memnun olduğunu söyledi. Bakan Kaya, Konya'nın demokrasi nöbetleri esnasındaki duruşu ile ilgili de övgü dolu sözler kullanarak, "Konya çok güzel durdu, demokrasi nöbetlerinde çok güçlüydü. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi.

Meclis'te Bakan Kaya ile birlikte Beyşehirli gençler, yanlarına gelen AK Parti Konya Milletvekilleri Hüseyin Erdoğan ve Leyla Şahin Usta ile AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu'yla birlikte de hatıra fotoğrafları çektirdi. AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu'nun meclis yemek salonunda ağırladığı Beyşehirli gençler, burada yemekte karşılaştığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de sohbet etme ve birlikte hatıra fotoğrafı çektirme imkanı buldu.

Beyşehirli gençlerin, Ankara'daki daha sonraki ziyaret durağı darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü FETÖ mensupları tarafından civarlarına bombalar atılan yerlerden birisi olan Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu. Gençler, burada önüne havadan bomba atılan Millet Camisi'ni ziyaret ederek namaz kıldı. Beyşehirli gençler, daha sonra Gölbaşı'ndaki bombalanan ve araların da 47'si özel harekatçı polis olan 51 kişinin şehit olduğu adreslerden birisi olan Gölbaşı Polis Özel Harekat Merkezi'ni ziyaret etti.

"Biz bugün mücadele edeceğiz, siz de yarın mücadele edeceksiniz"

Burada okunan Kur'an-ı Kerim ve yapılan duanın ardından geziye katılan gençlere hitaben bir konuşma yapan Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, darbe girişiminde yurt genelindeki 250 şehidin 50'sinin polis özel harekat merkezinde verildiğini belirterek, başkente düzenledikleri gezinin sebeplerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özaltun, "Biz buraya sizi şunun için getirdik; hepimiz televizyonlarının başında burayı izledik ama ekran başında izlerken farklı, görerek yaşamak farklı. Duvarlar hala görünüyor, helikopterden sıkılmış mermilerin izleri duruyor. O helikopterden çıkan mermiler, buradaki kahraman özel harekatçılarımızı hedef alıyordu, onların ölmesini istiyorlardı ama bilmiyorlardı ki onlar öldüğü zaman şehit olacak, kendileri geberdiği zaman cehenneme gidecekler. Bu askerlerimiz kahraman oldular. İnşallah cennete gidecekler ama o gerek uçaktan, gerek helikopterden, gerek tanktan ateş eden hainler bir bir yakalandı ve gerekli cezaları verilecek. Biz sizi Konya'dan, Beyşehir'den buraya kadar getirdik ki, yaşanmış olanları bire bir yerinde görün. Gelecekte bizlerin konumunda sizler olacaksınız ve bu hainler bugün var, yarın da var olmaya devam edecekler. Biz bugün mücadele edeceğiz, siz de yarın mücadeleye devam edeceksiniz inşallah" diye konuştu.

Beyşehirli gençlerin Ankara gezisinde son ziyaret durağı bombalanan bir başka adres olan TÜRKSAT Kampüsü oldu. Gençlere burada TÜRKSAT yetkilileri tarafından 15 Temmuz gecesi yaşanılanlar anlatıldı.

Beyşehirli gençler başkenti gezdi

Beyşehirli gençler başkenti gezdi

Kaynak: