Biden, Clinton'a destek mitinginde

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına katılarak, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı eleştirdi.
Biden, Clinton'a destek mitinginde

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasına katılarak, Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ı eleştirdi.

Destek verdiği Clinton'ın Ohio eyaletindeki mitinginde konuşan Biden, Trump'ın özellikle dış politika hakkındaki sözlerine eleştirilerde bulundu.

Biden, milyarder iş adamını "dış politikada cahil olmak ve ABD'nin dış politikasına ciddi tehdit oluşturmakla" suçladı ve onun için "Tamamen bihaber." ifadesini kullandı.

"Bu adama nükleer silahların şifrelerinin verildiğini düşünsenize." diyen Biden, Trump'ın NATO hakkındaki "köhne" yorumuna da değindi. Biden, Trump'ın NATO ile ilgili sözlerinden sonra Letonya, Litvanya ve Estonya'ya giderek, devlet başkanlarına ABD'nin NATO'ya bağlılık taahhüdü konusunda güvence verdiğini dile getirdi.

Biden, "Rusya'nın sınırı geçip Kırım gibi kendilerini de ilhak edeceği gibi haklı nedenlerle ölümüne bir korkuları var." diye konuştu.