Biden'dan Gülen açıklaması: Delilleri inceliyorlar

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili, "Gülen hakkında işbirliği yapıyoruz. Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşlarıyla çalışıyor, delilleri ve belgeleri inceliyorlar." dedi.
Biden'dan Gülen açıklaması: Delilleri inceliyorlar

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ülkesinin Türkiye'de yaşanan darbe girişimini önceden bildiği yönündeki iddiaları yalanlayarak, "15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimini kınıyorum." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ve ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Çankaya Köşkü'nde görüşmeleri sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.

Biden, "Türk halkının cesaretine hayran kaldık. Onlar tankların üzerine çıktılar ve böylelikle demokrasiye siper oldular. Bu nedenle tüm Türk halkına tekrar başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

"Gülen hakkında işbirliği yapıyoruz"

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili, "Darbe teşebbüsünden sorumlu olanları önünüze getirmek için hükümetimiz elinden geleni yapacaktır. Ülkemizin temeli olan yasalar vardır. Başbakana da söylediğim gibi Gülen hakkında biz işbirliği yapıyoruz. Bizim hukuk uzmanlarımız şu anda Türk meslektaşlarıyla çalışıyor, delilleri ve belgeleri inceliyorlar. Bu belgelerin Amerikan yetkililerine takdim edilmesi ve bizim yasalarımız ve suçluların iadesi anlaşmasına göre hazırlanması lazım. Bu şekilde Gülen'i teslim edebiliriz. Bizim hiçbir şekilde bir kişiyi korumak, özellikle bir müttefikimize zarar veren bir kişiyi koruma niyetimiz yoktur ama yasalarımıza uymak mecburiyetimiz vardır." dedi.

"YPG ve Suriye kuvvetleri nehrin öbür tarafına geçmemelidir"

Biden, "YPG ve Suriye kuvvetleri nehrin öbür tarafına hiçbir şekilde geçmemelidir, geçtikleri takdirde ABD tarafından desteklenmeyecektir." diye konuştu.