Hamdi Bağcı

Hamdi Bağcı

BİK "Marka Şehirler"i Konya'dan başlatıyor

BİK "Marka Şehirler"i Konya'dan başlatıyor

Basın İlan Kurumu yaygın basın ile yerel basının iletişimini geliştirmek ve şehirlerin kendilerini ifade edebilmelerine olanak tanımak için “Marka Şehirler” ana başlığı altında, ‘Medya ve İletişimde Tecrübe Paylaşım Günleri’ seri konferanslar dizisinin ilkini Konya’da başlatıyor.

Bu önemli toplantı bugün Dedeman Otelde yapılıyor. Toplantıya medya ve iletişim dünyasının önde gelen isimleri katılıyor. Mesleğin önemli aktörleri, tecrübelerini katılımcılarla, Konya’da Gazetecilik yapan arkadaşlarımızla paylaşıyor.

Konferansın, özellikle mesleğe yeni başlayan genç meslektaşlarımıza farklı ufuklar çizeceğini söylemek abartılı olmaz kanaatindeyim.

Tabi deneyimli meslektaşlarımızda, Prof. Dr. Metin Kazancı, Show TV Haber Dairesi Başkanı Erhan Çelik, Bugün gazetesi Ankara Temsilcisi Âdem Yavuz Arslan, Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık, Gazeteci Ruşen Çakır gibi isimleri hem dinleme olanağı bulacaklar hem de bu deneyimli isimlerle gündemi konuşma, İstanbul ve Ankara kulislerinden sıcak bilgileri edinme şansı bulmuş olacaklar…

Her yönü ile bizi zenginleştirecek önemli bir toplantıyı Basın İlan Kurumu Konya’da başlatmış oldu.

Ayrıca konferansa, Sayın Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Sayın Mehmet Atalay’ında katılacağını belirtmek istiyorum.

Basın İlan Kurumu özellikle Sayın Mehmet Atalay döneminde çok önemli adımlar atmıştır.

Elbette bunda Sayın Bülent Arınç’ın ve genel olarak Hükümetimizin de ciddi desteği olduğunu belirtelim.

Özellikle yerel basının Basın İlan Kurumundan aldığı payın artırılması, Basın İlan Kurumu Yönetiminde Anadolu Basınında etkisinin artması Sayın Mehmet Atalay döneminde gerçekleşti.

Bununla birlikte bu süreçte Basın İlan Kurumu tam anlamıyla düzenleme ve denetleme fonksiyonlarını icra etmeye başladı.

Gazetelerin devlet ilan alımına yeni esaslar getirilmiş, iyi gazete ile gazete gibi görünüp amacı devletten para almak olan ve hatta başında zaman zaman kamyon şoförlerinin bile olduğu cak curk merkezleri ile şehit verme pahasıyla mücadele edilmiş ve başarılı da olunmuştur.

Birçok ilde yaptıkları gazete birleştirmeleri ile hem yerel basının etkisini artırmışlar hem de art niyetli olanların önüne geçerek basının gerçek gazeteciler tarafından yürütülmesini sağlamışlardır.

Zira Sayın Mehmet Atalay korkusuz bir şekilde bu adımları arttırmasaydı önümüzdeki on yılda yerel basın tamamen bitecekti.

İster istemez bazı kentlerdeki kötü örnekler hepimizi etkiliyordu ve hayatını gazetecilik ile idame ettiren, gazeteciliği bir meslek olarak ifa eden bizim gibi insanların onurunu incitecek enteresan bir süreç öylece tamamen yok edilemese bile belirli oranda kontrol altına alınmış oldu.

Oldu ve iyi oldu…

Bir gazeteci olarak ben Sayın Mehmet Atalay’a ve Basın İlan Kurumu Yönetim Kuruluna teşekkür etmek istiyorum.

Tabi yönetim kurulu deyince Sayın Mustafa Aslan’dan bahsetmeden geçmekte olmaz.

Selçuklu Yayın Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı da olan Sayın Mustafa Arslan Basın İlan Kurumunda şu anda başarılı bir şekilde yönetim kurulu üyeliğini sürdürüyor.

Anadolu’daki gazetelerin ve dolayısıyla gazetecilerin temsilciliğini yapıyor. Yerel Basının yaşadığı sıkıntıları Basın İlan Kurumunda birebir muhataplarına aktarıyor, mağduriyetlerini önlüyor.

Bugün Konya’da gazetelerimiz bu kadar aktifse, istihdam sağlanıyorsa, Sayın Mustafa Aslan’ın Basın İlan Kurumundaki temsildeki başarısı sayesindedir.

Şahsen ifade etmekte hiçbir mahzur görmüyorum…

Marka Şehirler toplantısının Konya’dan başlatılmasında katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz, Basın İlan Kurumunun başarılı çalışmalarının bundan sonrada devamını diliyor, Sayın Başbakan yardımcımız Bülent Arınç başta olmak üzere Genel Müdür Mehmet Atalay, Yönetim Kurulu üyeleri ve konuşmacılara şehrimize, Konya’mıza hoş geldiniz diyoruz.

Yine bekliyoruz, demiş olalım…      

Önceki ve Sonraki Yazılar
Hamdi Bağcı Arşivi
SON YAZILAR