Bilal Erdoğan'dan birlik çağrısı!

Geleneksel sporların canlandırılması amacıyla düzenlenen Etnospor Kültür Festivali başladı.
Bilal Erdoğan'dan birlik çağrısı!

Unutulmaya yüz tutansporlarımız İstanbul Küçükçekmece'de düzenlenen Etnospor Kültür Festivali'nde can buldu. Bezirganbahçe Meydanı'nda yapılan festivalin açılışını Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan yaptı. "Biz bu yola çıkarken, geçmişimize, kimliğimize, kültürümüze dair unutulmaya yüz tutmuş ve unutturulmak istenmiş birçok değerimizin yeniden halkımızla buluşmasını, popülerleştirilmesini, hak ettiği değeri kazanmasını amaçlıyoruz" diyen Erdoğan, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğine dikkat çekti. Erdoğan, şunları söyledi:

'DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ'

"Millet olarak 15 Temmuz öncesi ve sonrasında Türkiye üzerinde belli odakların savaş açtığını görüyoruz. 21. yüzyılın savaşları demek ki böyle olacak. Güçlü millet olmamızın yolu aynı zamanda birlik, beraber olmamızdan geçiyor. Bu etkinliğin birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşlik hukukumuzun gelişmesine de katkı sağlamasını diliyorum. Yeterince düşmanımız olduğunu, bu ülke üzerinde planların mevcut bulunduğunu 15 Temmuz'da gördük. Gelin aramızdaki ufak tefek arızaları, çatışmaları geride bırakalım. Ortak değerlerimiz etrafında birleşelim. Bu etkinlik başlangıç olsun. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, hep birlikte Türkiye olacağız inşallah."

Festivalde, kökbörü, kuşak güreşi, aba güreşi, atlı cirit, atlı okçuluk, aşık oyunu, şalvar güreşi, mas güreşi, yaya okçuluğu, yağlı güreş ve geleneksel çocuk oyunları etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

KAYNAK: TAKVİM