Bilecik’te Çemberimde Gül Oya Projesi

Bilecik’te Çemberimde Gül Oya Projesi

Bilecik'te "Çemberimde Gül Oya" projesi gerçekleştirildi.

Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde 81 ili bir çatı altına toplayan projenin açılışına, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bektaş Uçkun, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan TOKİ Ortaokul Müdürü Fikret Başak, bu projenin ulusal bir proje olduğunu belirtti. Başak, "Ulusal bir kültür projesi olan sevgiyi, dostluğu ve kardeşliği baz alan Çemberimde Gül Oya isimli proje ile 81 il ve 81 kültürü buluşturmayı hedefliyoruz. Kültürler arası kaynaşmayı baz alan ve her ilimizin mozaik taşı olarak düşünüldüğü bu proje ile 81 il genelinde yapılması düşünülen sergilerle zengin kültürümüzü tanıtmak ve farklılıkları her şeyiyle beraber güzel olduğunu yansıtabilmek ana temamızdır. Başta öğretmenler, öğrenciler ve veliler olmak üzere toplumun bütün fertlerinin dikkatini ve ilgisini kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin canlandırılması ve kültürümüze sahip çıkılması konusunda ilgilerinin çekilmesi öncelikli gerekçemizdir. TOKİ Ortaokulu olarak ortak olduğumuz Çemberimde Gül Oya projesi ile kültürel bilgilerin bir araya getirilerek ve tüm illerde sergilenmesi ve insanların asli görevleri kültürel ögelerini tanımaları amaç edinilmiştir" ifadelerini kullandı.

"Bir şey gelenek haline geldiği zaman yıllar geçse dahi o gelenek sizi geliştiriyor"

Açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır, Milli Eğitim Bakanlığının e-Twinnig projesinden bahsetti. Bu projenin okullar topluluğu olduğunu belirten Yazır, "Okullar projelerini, fikirlerini paylaştıkları bir portal. İlimizde de böyle güzel bir çalışmayı yapan TOKİ Ortaokulumuzu kutluyorum. TOKİ Ortaokulumuzun bu güzel çalışmasında bize yansıyan bazı mesajlar var. Birincisi 81 ilde geleneklerimizi ve kültürel değerlerimizi öne çıkarmak. Değerlerimizi, tüm farklı kültürlerimizi beraberce paylaşan bir eğitim ruhunun, beraberlik ruhunun ortaya çıktığını görüyoruz projede. Son zamanlarda yaşadığımız olaylarda da milletçe bizim en güzel dinamiklerimizden bir tanesi bu değil mi? Aslında bu çalışma da bir açıdan bunu net olarak önümüze koyuyor. Tüm illerin güzel kültürlerini 81 ilde paylaşıyorsunuz. Birliktelik içerisinde bunları harmanlıyorsunuz ve birbirinize değer vererek geliştiriyorsunuz. İkinci boyut gelenekler, sihirli bir kelime aslında. Bizim tarihimize ve kültürel mirasımıza baktığımızda biz gelişmelerimizi geleneklerle sağlamışız. Güzel bir çalışma toplumda ve ya yönetim kadrosunda bulunuyor. Bunlar tekrarlarla kurumlaştırılıyor. Gelenek haline geliyor. Bir şey gelenek haline geldiği zaman yıllar geçse dahi o gelenek sizi geliştiriyor. Bize düşen görev öğrencilerimizden yöneticilerimize kadar gelenekleştirme, eser bırakıcı çalışmalar yapmak olacaktır. Ben bu anlamda TOKİ Ortaokul Müdürümüzü, İngilizce zümremizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi kutluyorum. Çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can'a Bilecik Belediyesi olarak projeye sağladıkları katkılardan dolayı bir plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından TOKİ Ortaokulu Halk Oyunları ekibi gösterilerini sergiledi. Bilecik Hayme Ana Kız Meslek Lisesi öğrencileri ise kültürel kıyafetlerin sergilendiği bir defile gerçekleştirdi. Ardından 81 ili anlatan, tüm illerin kültürlerini bir araya toplayan serginin açılış kurdelasını İl Milli Eğitim Müdür Vekili Tahsin Yazır, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney öğrencilerle birlikte kesti. Serginin gezilmesi ile program son buldu.

Öte yandan serginin 29 Ekim akşamına kadar açık kalacağı öğrenildi.

Bilecik’te Çemberimde Gül Oya Projesi

Kaynak: