Bilecik’te demokrasi nöbeti sürüyor

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bilecik'te de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için düzenlenen "Demokrasi,...
Bilecik’te demokrasi nöbeti sürüyor

Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Bilecik'te de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için düzenlenen "Demokrasi, Milli İradeye Saygı ve Kardeşlik Nöbeti"ne sanatçı Cihan Yıldız ve ekibi katılarak, birlik ve beraberlik türküleri" renk kattı.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Türk bayraklarının ellerde dalgalandığı programa, Vali Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, eşi Fatma Yağcı, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu ve dernek yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

"Cenabı Allah gücünüzü ve kuvvetinizi arttırsın"

Demokrasi nöbetine katılarak, vatandaşların coşkusunu paylaşan Bilecik Valisi Süleyman Elban, "Öncelikle hayırlı akşamlarınızın olmasını diliyorum. 11'inci gün oldu. Demokrasi nöbetimiz devam ediyor. Sizlerin bu her gece artan coşkunuzu görmek bizleri mutlu ediyor. Bizler de ara ara sizin bu coşkunuza ortak olmaya çalışıyoruz. Ama sizleri sürekli bulunduğumuz yerlerden izliyoruz. Tıpkı 15 Temmuz akşamı olduğu gibi bugün de ve her günde ülkemize ve vatanımıza sahip çıkmaya çalışıyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun, Cenabı Allah gücünüzü ve kuvvetinizi arttırsın. Hepinize buralara kadar gelip bu nöbeti tuttuğunuz için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz, ülkemizde yeni bir şahlanışın, dirilişin ve uyanışın tarihi oldu"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise, 15 Temmuzda Türkiye'nin tarih yazdığını belirterek, Türk milletinin kutlu bir geçmişin temsilcileri, Selçuklu'nun, Osmanlı'nın şanlı mirasçıları ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de temsilcileri olduğunu söyledi. Osmanlı'nın kuruluş toprakları olan Bilecik'te yaşayan bireyler olarak geçmişle gurur duyduklarını ifade eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şöyle konuştu:

"Geleceğimizde çocuklarımız için gurur duyulacak şekilde bu günü yaşıyoruz, yaşam için de gerekli çabayı gösteriyoruz. Biz Selçuklu ile gurur duyuyoruz, biz Osmanlı ile gurur duyuyoruz. Biz Şanlı Türkiye Cumhuriyeti ile gurur duyuyoruz. Biz bir oldukça, beraber oldukça, kardeş oldukça yüreklerimiz toplu attıkça bunu tanklar da toplar da sindiremeyecektir. 15 Temmuz ülkemizde yeni bir şahlanışın, yeni bir uyanışın ve yeni bir dirilişin tarihi oldu. Bu alanları sevgiyle, hoşgörüyle, birlik ve beraberlik içerisinde bugünümüzü ve geleceğimizi kurtarmak, imar ve ihya etmek için toplandık. Sihirli güç budur. Birbirimizi eskisinden olduğundan daha çok seveceğiz. Sağımıza, solumuza iyi bakacağız, aramıza fitne ve fesat tohumlarının girmesine izin vermeyeceğiz. Hain FETÖ terör örgütü üyelerinin huzurumuzu bozmasına izin vermeyeceğiz. Allah'ın izniyle bu ülkemiz için büyük bir fırsat olacak, geleceğimiz için büyük bir fırsat verecek. Bu hainlere milletimiz 15 Temmuz'da nasıl cevap verdiyse bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi sürdüreceğiz. Ekonomimizi güçlendirerek, çocuklarımıza daha güzel bir Bilecik, daha güzel bir Türkiye ve daha güzel bir dünya bırakarak, bunlara en iyi cevabı vereceğiz. Her akşam bizleri bu meydanlara gelerek, yalnız bırakmadığınız için büyük lider Recep Tayyip Erdoğan arkasında saf tuttuğunuz için sonsuz teşekkürlerimi ifade ediyorum. Böyle bir lider oldukça, böyle bir sevgi ve beraberlik oldukça, böyle bir azim ve fedakarlık oldukça bu milleti hiç kimse yenemeyecektir."

Konuşmaların ardından, Sanatçı Cihan Yıldız'ın seslendirdiği ilahi ve türkülerin ardından Bilecik Valisi Süleyman Elban, Yağcı ve vatandaşlar, Tevfikbey Caddesi'nde ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüş gerçekleştirdi.

Bilecik’te demokrasi nöbeti sürüyor

Bilecik’te demokrasi nöbeti sürüyor

Kaynak: