Bilecik'te tüp gaz deposunda patlama: 1 yaralı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bir tüp gaz deposunda meydana gelen patlamanın ardından çıkan yangın, yakındaki bir akaryakıt istasyonuna sıçradı.
Bilecik'te tüp gaz deposunda patlama: 1 yaralı

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bir tüp gaz deposunda patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Mahallesi Bozüyük Caddesi, Söğüt-Bozüyük Küslük karayolu üzerinde bulunan bir tüp gaz deposunda henüz belirlenemeyen nedenle meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı.

İlk belirlemelere göre 1 kişinin yaralandığı ve Söğüt Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı öğrenildi. 

Yakındaki bir akaryakıt istasyonuna da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin yanı sıra Ulaştırma Tabur Komutanlığına bağlı askeri personelin de müdahalesiyle, günün ilk ışıklarıyla beraber söndürüldü. Ekiplerin soğutma çalışmaları devam ediyor. 

Yangında, deponun yanındaki kullanılamayan iki katlı ev, halı yıkanan bir işyeri ile depo olarak kullanılan başka bir işyeri ve çevrede park halindeki çok sayıda araç zarar gördü. 

Deponun içerisinde bulunan bir kamyon da tamamen yanarken, çevre mahallelerdeki bazı evlerin camları patlama nedeniyle kırıldı.

"Şu anda itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yapıyor"

Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedenin henüz belirlenemediğini bildirdi.

İtfaiye ekiplerinin gerekli çalışmayı yapacağını ve çıkış nedeninin araştırılacağını belirten Aydoğdu, "Deponun kameraları var ama yangın nedeniyle bağlı olduğu bilgisayarlar tamamen yanmış. Yakında bulunan akaryakıt istasyonundaki kameralardan çıkış nedeni tespit edilmeye çalışılacak. Akaryakıt istasyonunda çalışan bir işçimiz yüzünden yaralandı. Durumu iyi. Şu anda itfaiye ekipleri soğutma çalışmaları yapıyor." dedi.