Bilgiç: Mısır'ın BM'deki tavrı manidar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç, Mısır'ın BM Güvenlik Konseyinde "Demokratik seçimle işbaşına gelmiş" ibaresine karşı çıkmasının özellikle manidar olduğunu vurguladı.
Bilgiç: Mısır'ın BM'deki tavrı manidar

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Mısır'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) Türkiye'deki seçilmiş hükümet için kullanılan "Demokratik seçimle işbaşına gelmiş" ibaresine karşı çıkmasının özellikle manidar olduğunu vurguladı.

Bilgiç, bir soruya verdiği cevapta, Türkiye'deki darbe girişimine karşı tutum alan ve demokratik yollarla seçilmiş hükümete destek beyan eden bir açıklamanın BMGK'ca yayımlanmasına Mısır'ın engel olduğunun öğrenildiğini belirtti.

Mısır'ın, Güvenlik Konseyi'nde gündeme gelen metinde Türk hükümeti için kullanılan "Demokratik seçimle işbaşına gelmiş" ibaresine karşı çıkmasının özellikle manidar olduğuna dikkat çeken Bilgiç, "Darbeyle iktidara gelmiş olanların, demokratik seçimlerle göreve gelmiş olan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize yönelik darbe girişimine karşı tutum almaktan kaçınmaları doğaldır." ifadesini kullandı.

Oybirliğiyle kabul edilmesi gerekiyor

Öte yandan, BM'deki diplomatik kaynaklar, Mısır'ın BMGK temsilcisinin, "Türkiye'de seçimle iş başına gelmiş hükümete saygı duyulması gerektiği" yönündeki açıklama metnine şiddetle karşı çıktığını ve "BMGK'nın Türk hükümetinin demokratik yollarla seçilip seçilmediğini bilmesinin mümkün olmadığını savunduğunu" belirtmişti.

Beşi daimi 15 üyeden oluşan BMGK'nın açıklamalarının oybirliğiyle kabul edilmesi gerekiyor.