Bilişim 500 Ödül Töreni

- Türkiye'nin lider bilişim firmaları Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone olarak sıralandı- M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Unan:"Bu yıl bilgi teknolojileri pazarı yüzde 15, iletişim teknolojileri pazarı ise yüzde 11 büyüyecek"
Bilişim 500 Ödül Töreni

Türkiye'nin lider bilişim firmaları net satış gelirlerine göre 2014'te Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone olarak sıralandı.

Türkiye'deki bilişim şirketlerini derecelendiren Bilişim 500 Ödül Töreni ile başarılı şirketler 16. defa ödüllendirildi. M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri tarafından yapılan "İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması" sonuçlarına göre ilk üç sırada Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone yer alırken bilgi teknolojileri lideri Teknosa, iletişim teknolojileri lideri Türk Telekom oldu.

Araştırmada şirketlere donanım, yazılım ve hizmet gelirlerinin yanı sıra faaliyet alanlarına göre dokuz temel kategoride plaket verildi.

Şirketlerin net satış gelirlerine göre sıralandıkları Bilişim 500'de ilk 10'da yer alan şirketler sırasıyla Türk Telekom, Turkcell, Vodafone, Teknosa, Gen-pa, İndeks Bilgisayar, KVK, Brightstar, Penta ve Hewlett-Packard oldu.

Törende 2014 yılı net satış gelirlerine göre ilk 10'a giren şirketlerin yanı sıra donanım, yazılım, hizmet ve özel bölüm başlıkları altındaki 52 kategorinin birincilerine plaket verildi. 

Bilişim 500 ödül töreninde sektör duayenlerine de ödül verildi. Bilişim sektöründe 35 yılı aşkın süredir emek veren isimlere "Türkiye Bilişim Sektörüne 35 yıl Emek" plaketi takdim edildi.

 

- "Bilgi teknolojileri pazarı yüzde 15 büyüyecek"

 

Eski Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, onur konuğu olarak davet edildiği törende mobil altyapı yatırımlarının artması gerektiğini belirterek, Ar-Ge'yi öne çıkarma çağrısı yaptı.

M2S Araştırma ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Özlem Unan, 2015 yılında bilgi teknolojileri pazarının yüzde 15, iletişim teknolojileri pazarının ise yüzde 11 büyüyeceğini öngördüklerini belirterek, sektördeki gelişimin sevindirici ama yeterlilikten uzak olduğunu söyledi.

 

- "Türkiye bilişim pazarı 69,4 milyar lira büyüklüğe ulaştı"

 

Törenin açılış konuşmasını yapan BTHABER Şirketler Grubu Başkanı Murat Göçe, Türkiye için önceki 2 yılın hareketli geçtiğini belirterek, iç ve dış ajandanın ekonomiyi duraksattığını hatırlattı.

Yayınlanan "Bilgi ve İletişim Teknolojileri Sektörü Pazar Verileri"ni aktaran Göçe, "Türkiye bilişim pazarı 2014 yılında yüzde 12,1 büyüdü ve 69,4 milyar lira büyüklüğe ulaştı. Toplam sektör büyüklüğünü, 48,9 milyar lira ile İletişim teknolojileri, 20,4 milyar lira ile bilgi teknolojileri oluşturdu. Bilişim ihracatı ise 1 milyon lira üzerine çıkma başarısı gösterdi" bilgilerini kaydetti.