"Bin Selman, cinayetin sorumluluğunu itiraf etmeli"

Mısır'daki Devrimin Yarını Partisi Lideri Dr. Eymen Nur:- "Muhammed Bin Selman, siyasi sorumluluğunu itiraf ederek cinayetin sorumluluğundan kaçmaya çalışıyor. Selman, bu cinayette ortak ve cinayet sorumluluğunu itiraf etmesi gerek"- Nobel Barış Ödüllü Ye
"Bin Selman, cinayetin sorumluluğunu itiraf etmeli"

İSTANBUL (AA) - HALİS AKYILDIZ - Mısır'daki Devrimin Yarını Partisi Lideri Dr. Eymen Nur, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın, "Muhammed Bin Selman, siyasi sorumluluğunu itiraf ederek cinayetin sorumluluğundan kaçmaya çalışıyor. Selman, bu cinayette ortak ve cinayet sorumluluğunu itiraf etmesi gerek." dedi.

Kaşıkçı ile 33 yıllık arkadaş olduklarını ifade eden Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Selman'ın başarısız bir yönetim sergilediğini kaydetti.

Nur, şunları kaydetti:

"Selman'ın gerçek yüzü anlaşıldı ve bu iğrenç cinayetin yanı sıra bütün alanlarda başarısız olduğu görüldü. Bu yıl Mısır, Sudan ve Cezayir için Arap Baharı'nın ikinci dalgası tekrar etti. İnşallah bu uğurda çalışan Kaşıkçı ve kitaplarında duruşlarıyla müjdelediği dalga gerçekleşir. İkinci Arap Baharı, Cemal Kaşıkçı'nın çabalarıyla gerçekleşti. Kaşıkçı'nın cesedinin parçalarının veya tamamının yerinin söylenmemesi, gizli bırakılması, bu araştırmaların Suudi Arabistan'ın gerçekleşen ciddiyetsiz ve güvensiz araştırmalarındandır."

Muhammed Bin Selman'ın, Kaşıkçı'yı öldürdüğünü inkar ettiğini ve başkonsolosluktan çıktığını onayladığını aktaran Nur, "Siyasi sorumluluğunu itiraf ederek cinayet sorumluluğundan kaçmaya çalışıyor. Görüşüm, Selman bu cinayette ortak ve cinayetin sorumluluğunu itiraf etmesi gerek." diye konuştu.

Nobel Barış Ödüllü Yemenli Aktivist Tevekkül Karman da Kaşıkçı cinayeti için soruşturma ekibi kurulması gerektiğini söyledi.

Suudi rejiminin davayı kapatacağını dile getiren Karman, şunları kaydetti:

"Cemal Kaşıkçı, rejimi takip ederek ölümünden sonra da cesediyle olayı Birleşik Milletler sokaklarında ve organizasyonlarda kovaladı. Suudi Arabistan'ın planlarını bozmayı başardı. Kaşıkçı, Selman'ın, kendini Suudi rejimini düzeltmeye yetkili kişi olarak gösterme çabalarını ve onun Suudi Krallığı'na medeniyeti getirme projelerini bozdu. Bu planları kırdı. Selman, cinayeti kabul edip sorumluluğu üstlenmeli ve yargılanmalı."

Kaynak: