Binlerce kişi Meclis Şeref Holü'nde darbe karşıtı slogan attı

Meclis Şeref Holü girişinde, ellerinde Türk bayrakları ile toplanan binlerce kişi, darbe karşıtı slogan attı.
Binlerce kişi Meclis Şeref Holü'nde darbe karşıtı slogan attı

TBMM Genel Kurulunun darbe girişimi nedeniyle yaptığı olağanüstü toplantıya dakikalar kala binlerce kişi Meclis'e yürüyerek, Çankaya kapısından yerleşkeye girdi ve darbe karşıtı sloganlar attı. 

Meclis yerleşkesinin Çankaya kapısı önünde toplanan vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla TBMM'ye girdi. 

Meclis ana binasının şeref kapısı girişine yönelen kalabalık, tekbirler getirdi. Meclis'te görevli polisler, kalabalığın bina içine girmesine izin vermedi. 

Meclis binasının merdivenlerinde toplanan kalabalık, burada da tekbir getirmeye devam etti ve "Millet burada darbeciler nerede?", "İdam isteriz", "Dik dur eğilme bu millet seninle", "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Meclis'te PKK istemiyoruz" sloganları attılar. 

Kalabalığın artması üzerine Meclis'e takviye çevik kuvvet polisi gönderildi, vatandaşlar polisleri alkışlar ve tezahüratlarla karşıladı. 

Bu sırada Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, Meclis bahçesinde toplananların alkışları ve "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları arasında Genel Kurul toplantısına katılmak üzere Meclis'e giriş yaptılar. 

Kalabalık, Meclis binasının merdivenlerinde İstiklal Marşı'nı da okudu. 

Vatandaşlar Genel Kurul toplantısı başladığında Meclis'teki bekleyişini sürdürdü.