Bir annenin en acı hatırası

Aydın'ın Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Tekeler Mahallesi'nde yaşayan 25 yaşındaki Erbil Teker, öleceği içine doğmuş gibi ölmeden önce çocukları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bir annenin en acı hatırası

Kısa bir süre sonra hayatını kaybeden genç annenin ölümü köyü yasa boğarken annelerinin en büyüğü 5 en küçüğü 17 aylık üç çocuğu ile çektirdiği hatıra fotoğrafı en acı anı oldu. Henüz dünyadan haberi olmayan 3 çocuğunu doyamadan hayatını kaybeden 25 yaşındaki Erbil Teker gözyaşları arasında topağa verildi.

Genç yaşta eşini kaybeden Şerif Teker ise son zamanlarda bölgelerinde kanser vakalarının arttığını belirterek "Eskiden bu hastalığı bilmezdik. Artık genç yaşta insanlarımız kanser nedeniyle ölmeye başladı. Ben 3 çocuğumla birlikte yalnız kaldım. Başka ocaklar sönmeden yetkililerin bu hastalığa sebebiyet veren nedenleri ortadan kaldırmalarını istiyoruz" dedi.

Edinilen bilgiye göre; Karpuzlu Tekeler Mahallesi'nde yaşayan Erbil Teker yaklaşık 6 yıl önce Şerif Teker ile evlendi. Evliliklerinden 5 yıl önce Esma, 3 yıl önce Esra ve 17 ay önce de Yiğit Efe isminde 3 çocukları olan Teker Ailesi mutlu bir hayat sürerken, Yiğit Efe henüz 1 aylıkken rahatsızlanan anne Erbil Teker'e kanser teşhisi konuldu. Yaklaşık 15-16 ay önce ilik kanseri olduğu öğrenen genç anne körpe kuzularından başında kalabilmek için 16 ay boyunca hastanelerde derdine derman aradı. Her geçen gün durumu kötüye giden Anne Erbil Teker, hayatının sonlarına geldiğini fark edince fırsat bulduğu her anı çocukları ile geçirmeye çalıştı. Hastane koridorunda durumunun iyice kötüleştiğini fark eden Erbil Teker sanki her şeyi biliyormuşçasına çocuklarını kucağına alıp hatıra fotoğrafı çektirdi. Genç kadının ölümünden kısa bir süre önce çocukları ile çektirdiği fotoğraf ise kendisinden geriye kalan en acı hatıra oldu.

"Maden ocakları ve kimyasal tarım yaygınlaştı, kanserden kurtulamaz olduk"

Son zamanlarda herkesin korkulu rüyası haline gelen kanser vakalarında ciddi oranda artış olduğunu belirten Erbil Teker'in eşi Şerif Teker, "Eskiden bizim çevremizde kanser diye bir şey bilmezdik. Bölgemizde artan maden ocakları ve kimyasal tarımın yaygınlaşması ile birlikte kanser vakalarında ciddi artış oldu. Yaklaşık 17 ay önce ocuğumuz oldu. Bir anda ortaya çıkan kanser hastalığı nedeniyle eşimi kaybettim, dünyam karardı. Benim ocağım söndü, başka ocaklar sönmesin. Biz bu maden ocaklarının tarımda çok fazla kullanılan kimyasallar nedeniyle bu ölüm olaylarının olduğunu düşünüyoruz. Ne olur yetkililer sağlığa olumsuz eylemlere müsaade etmesin" diye konuştu.

Bir annenin en acı hatırası

Bir annenin en acı hatırası

Bir annenin en acı hatırası

Bir annenin en acı hatırası

Kaynak: