Bir bayrak da sen as

Türk Silahlı kuvvetlerinin PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bir çok ilin önde gelen isimleri ‘bir bayrak da sen as’ çağrısı yaptı. Bayrak üreten işletmelerin de olumlu karşıladığı kampanya yavaş yavaş yayılıyor.
Bir bayrak da sen as

Türk Silahlı kuvvetlerinin PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı Suriye’de başlattığı Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bir çok ilin önde gelen isimleri ‘bir bayrak da sen as’ çağrısı yaptı. Bayrak üreten işletmelerin de olumlu karşıladığı kampanya yavaş yavaş yayılıyor. Öte yandan, bayrakların fiyat aralıklarının 5 liradan başlayıp, 2 bin 500 liraya kadar çıktığı öğrenildi.

Barış Pınarı Harekatına destek vermek amacıyla birlik ve bütünlüğü temsil eden Türk Bayrağının her yere asılması için bir çok ilde “bir bayrak da sen as” çağrısı yapıldı. Bir bayrak da sen as kampanyasının Konya’da başlatılması gerektiğini ifade eden Yıldız Bayrak Sahibi Ömer Ali Yıldız, şuanda bayrak satışlarında bir hareketlilik olmadığını, harekat olumlu bir sonuca bağlandıktan sonra satışların artabileceğini söyledi.

bir-bayrak-da-sen-as-1.jpg

‘HERKESİN EVİNDE TÜRK BAYRAĞI BULUNMALI’

Türkiye vatandaşı olan herkesin evinde Türk bayrağının bulunması çok istediğini kaydeden Ömer Ali Yıldız, “Genellikle tek tük bayrak alanlar oluyor. Normal şartlarda da bu böyledir. Bir sonuç alınmadığı sürece Türk bayrağına talep duyulmaz ama bir akıbete olumlu bir sonuca bağlanırsa ondan sonra talep olur diye düşünüyoruz.  15 Temmuz’un 2. Yıldönümünde Türk bayrağına bir talep patlaması yaşanmıştı. Daha sonraki yıldönümlerinde ilgi gittikçe azaldı. Biz kullandığımız baskı programında bayrağın birebir ölçülerini ayarlayıp o şekilde baskısını yaptıktan sonra makineye gönderiyoruz. Genellikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi özel günlerde bayrak asma zorunluluğu olduğu için bayrak baskısı siparişleri alıyoruz” ifadelerini kullandı.

bir-bayrak-da-sen-as-8.jpg

‘EN ÇOK AJANSLAR VE TABELACILAR TERCİH EDİYOR’

Kurumsal yerlere, ajanslara, firmalara, tabelacılara baskı yaptıklarını belirten Yıldız, “Şehir dışından sipariş almıyoruz. Bizden bayrak alan firmalar üzerine cüzi bir kâr koyarak şehir dışına da satmaktadır. Biz sadece üretim kısmına bakıyoruz. En çok siparişi, ajanslar ve tabelacılar tarafından alıyoruz. Bayrağa talep artışı olduğu zamanlarda biz öyle o günü bayram bilip kâr mizacını fazla koymadık. Bugün 10 liraysa yarın da 10 lira. Karşı firma bize zam yapmadığı sürece bizim fiyatlarımızda hiç değişim olmaz. Bayrak fiyatlarımız da ölçüye göre değişiyor. Fiyat aralıkları da 5 liradan başlayıp, 2 bin 500 liraya kadar çıkmaktadır. Biz saten üzerine baskı yaparız. Kurumsal firmalarda, belediyelerde, makam bayrağı her zaman kullanılır. Kırlangıç, masa üstü bayrakları, plaj bayrakları daha çok tercih edilmektedir. Baskı işinin kâr mizacı güzel. İşi sürüme döktüğümüz zaman her zaman kazanabiliriz. Bu durum tek işte değil her işte geçerlidir” şeklinde konuştu. Herkesin Türk bayrağını evlere asması gerektiğine işaret eden Yıldız,” Bazı şeylere Türk milleti olarak önem veriyoruz. Türk milletinin birinci simgesi Türk bayrağıdır. İlk başta onu kullanmamız ve sahip çıkmamız gerekmektedir. Mesela dükkânlarda nasıl firmanın ismini belirtiyorsak Türk olduğun gösteren Türk bayrağı simgesini de belirtmemiz lazım. Gönül ister ki herkes bunu kendi isteğiyle yapsın. Ben herkesin evine Türk bayrağını asmasını isterim. Çünkü bu bizim milli birlik ve beraberliğimizin en büyük temsilidir” diyerek sözlerini tamamladı.

bir-bayrak-da-sen-as-3.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ