Doç. Dr. Ömer Akdağ

Doç. Dr. Ömer Akdağ

BİR CEVAP

BİR CEVAP

1925 yılında tarikatlar ve türbeler kapatıldı. Dolayısıyla bu tarihten sonra ülkemizde ehl-i sünnet anlayışını veren güvenilir bir merci kalmadı.

Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri 1924'ten itibaren başlattığı Kur'an hizmeti devam ediyor.

Tek partili dönemde "tarikatlar" falan yoktu.

Tren kompartımanlarında, dağlarda ve okunabilecek her yerde Süleyman Hilmi Tunahan ve onun talebeleri, mevcut kanunları ihlal etmeden, Kur'an hizmeti verdiler.

Kur'an ve İslam anlaşılmadan tasavvuf yaşanamayacağından, Tunahan gurubu bu hassasiyeti korudu.

1950 ve 60'lardan sonra daha başka oluşumlar çıktılar ortaya.

Ehl-i sünnet olmak kaydıyla ülkemizin güzel insanlarına iman, ahlak ve karakter kazandıran her kuruluşa minnettarız.

1949 yılında CHP tarafından kurulan ilahiyat fakültelerinin ürettiği ilahiyatçıların (istisnaları olabilir) verdikleri bilgilerle maalesef ehl-i sünneti tesis etmek imkânsız denecek kadar zor olduğu bilinen bir gerçektir...

Çevremden biliyorum farklı gruplar var. Herkes kendi grubunu tercih ediyor. Benim görebildiğim kadarıyla, Tunahan gurubu kadar kucaklayıcı olan oluşum, yok denecek kadar azdır.

Anladığım Kadarıyla Tunahan Grubunun Temeli Osmanlı Anlayışını Formüle Etmesinden Kaynaklanıyor.

Osmanlı'nın hassasiyeti şöyleydi.

1. Ehl-i sünnet itikadında karar kılmak.

2. Aklı önemsemek.

3. Tecrübeyi dikkate almak.

DEYİNİZ Kİ,

Tunahan grubuna “ileride sizin de fetö olmayacağınız ne malum?” diyenlere deyiniz ki,

Herkesin gölgesinden korktuğu 1930’lu ve 1940’lı yıllarda yiğitçe ve tek başına, bin yıldır Türk milletinin bayraktarlığını yaptığı İslam dinini savunan bir alperendir, Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri.

Tek partili dönemde bakan olmanın ve üst seviyede bürokrat olmanın temel şartı gibi görünmez kriter olan masonluk hakkında, yürekli yazılar yazan Cevat Rıfat Atilhan’a en büyük yardımı yapan Süleyman Hilmi Tunahan’dır.

1950’de başlayan Cezayir’in kurtuluş savaşına, kürsüden açıkça destek vererek “Hükümet Cezayirli Müslümanlara yardım edemiyor. Bari biz dualarımızla oradaki kardeşlerimize yardım edelim” şeklinde destek veren bir mürşid-i kamildir, Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri……

Havasını teneffüs ettiği vatanına sahip çıkan, dünyanın peşinden giden değil, dünya onun peşinden giden bir karakterdir Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri.

Çaresizliğe sığınmayan, atası Fatih gibi çağ açıp çağ kapatacak çapta ufku olan, Kur’an’ı her yer yerde ve her zaman okutmaya kararlı olan ve okutan bir büyük insan-ı kâmildir Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri.

Ehl-i sünnet hassasiyetini en üstte tutan, bütün sapık cereyanların panzehiri olan Tunahan grubunun teşekkülüne maya olan, binlerce yıldan beri devam eden, Hz. Ebubekir’den gelen nakşi çizgisini sürdürenaltın zincirin (silsile-i saadat) son halkasıdır Süleyman Hilmi Tunahan hazretleri…..

Tunahan grubunu fetö’ya veya daha başka menfaat odaklarına benzetenler kripto fetö veya onlara benzeyenlerdir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Doç. Dr. Ömer Akdağ Arşivi

YAZI

02 Ocak 2017 Pazartesi 09:01

DUA

19 Aralık 2016 Pazartesi 09:04
SON YAZILAR