Bir dava adamı şehit lider: Muhsin Yazıcıoğlu

Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 14. yılında anılıyor. Büyük Birlik Partisi'nin kurucusu ve ilk genel başkanı olan Yazıcıoğlu, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde 25 Mart 2009 tarihinde bir helikopter kazasında hayatını kaybetmişti. İşte Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatı...
Bir dava adamı şehit lider: Muhsin Yazıcıoğlu

Bundan 14 yıl önce 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi civarında meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu bir kez daha özlemle anılıyor.

bir-dava-adami-sehit-lider-11.jpg

İşte, her geçen gün biraz daha eksikliğini hissettiğimiz efsane liderlerden biri olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun örnek hayatı; Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta eğitimini doğduğu Şarkışla ilçesinde tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nden mezun oldu ve öğrenim hayatını tamamladı.

bir-dava-adami-sehit-lider-10.jpg

1968 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesinde Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılmıştı. Ankara'da ki üniversite eğitimi sırasında da Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başladı. Ardından sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevlerini üstlenen Yazıcıoğlu, 1978 yılında faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin de kurucu Genel Başkanı oldu.

bir-dava-adami-sehit-lider-9.jpg

ÜŞÜYORUM ŞİİRİ ÇOK SES GETİRMİŞTİ

1980 sonrası yapılan yargılamalarda da beş yılı hücrede olmak üzere yedi buçuk yıl hapishanede yattı. Aynı dönemde yaşanan Bahçelievler ve Kahramanmaraş katliamlarına adı karışarak suçlanan Muhsin Yazıcıoğlu bu olaylardan ceza kesilmeden beş buçuk yılını hücrede iki yılını da cezaevinde olmak üzere 7,5 yıl yatmıştır.

bir-dava-adami-sehit-lider-8.jpg

Suçlamanın asılsız olduğunun ispatlanması sonucu aklanan Yazıcıoğlu, suçsuz yere yedi buçuk yıl yattığı cezaevinden çıkarılmıştır. Cezaevinde yattığı yedi buçuk yıl süresince de şiirle ilgilenerek ardında o dönemlerini anlatan birçok şiir bırakmıştır. O dönemde yazdığı en bilindik ve ses getiren şiiri de “ÜŞÜYORUM” şiiridir.

bir-dava-adami-sehit-lider-7.jpg

Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. Ancak 7 Temmuz 1992 tarihinde "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993'te, MÇP' den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.

bir-dava-adami-sehit-lider-3.jpg

24 Aralık 1995 tarihinde yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden TBMM'ye girdi. 28 Şubat 1996 yılında ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü.

bir-dava-adami-sehit-lider-5.jpg

8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçildi. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan bağımsız milletvekili olarak TBMM'ye girdi ve seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına tekrar seçildi.

bir-dava-adami-sehit-lider-4.jpg

O HELİKOPTER REİS’İ MİLLETİNDEN AYIRDI!

Muhsin Yazıcıoğlu, 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş'taki mitinginden Yozgat mitingine gitmek için helikoptere bindi. Ancak helikopter, Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesi civarında düştü. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dâhil 6 kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu.

bir-dava-adami-sehit-lider-2.jpg

Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı. 28 Mart 2009 tarihi ve saat 14:10'da BBP Genel Sekreteri Yalçın Topçu, yaptığı açıklamada BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilerin vefat ettiğini duyurdu. Evli ve iki çocuk babası olan Muhsin Yazıcıoğlu, Hayatı boyunca 17 kaza geçiren Yazıcıoğlu birçoğundan hafif sıyrıklar ile atlatmış olsa da, bu kazayı atlatamadı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi ölümünden 6 gün sonra 31 Mart 2009 tarihinde Kocatepe Camii'nde düzenlendi. TBMM'deki törende Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenaze törenine basın mensupları dâhil yaklaşık 700 bin kişi katıldı.

• EMİNE ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :