Merve Ateş

Merve Ateş

BİR GELİR KAPISI KOMEK

BİR GELİR KAPISI KOMEK

Meslek kursları konusunda Türkiye’ye örnek olan Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK), sanatkar yetiştirip kursiyerlerin kişisel gelişimlerini sağlarken istihdama da katkıda bulunuyor.

Binlerce kursiyer istihdam ediliyor.


Bugüne kadar 176 bin kursiyerin öğrenim gördüğü KOMEK’ten 2004 yılından bu yana mezun olanlar içinden kendi işyerini açan ve sertifikası ile çalışmaya başlayan binlerce kursiyer bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde yine KOMEK’te eğitim almış üç kişi ile tanıştım.20’li yaşlarda  hayatlarının baharında kendi işyerlerini açmışlar. Beyza ve Merve hanım  onlara hayat hocalığı yapan Saliha Cüce hanımın yönlendirmeleri ile kendi iş yerlerini kurarak çevrelerine örnek olmuşlar.

2014 yılında başladığı KOMEK kurslarında öğrendiklerini yetenekleriyle birleştiren Beyza Bozgül ve Merve Er, sonunda hayalini kurdukları iş yerini, kendi kuaförlerini hizmete açtı. Bizde başarılarının artarak devamını diledik

***

KONYA’DAN İTALYA’YA TABLO

 Yeni Haber söyleşilerine bu hafta Kültürpark KOMEK Sergi ve Satış Merkezi Sorumlusu Özlem Diler konuk ettik. Diler ile bir hayli zahmetli ve güzel olan Rölyef sanatının ayrıntılarını konuştuk.

Eğer sizde bu sanatı benim gibi ilk defa gören ve duyanlardansanız bugün gazetemizde yer alan son derece keyifli, sanatlı söyleşiyi okumanızı isteriz.

Özlem Diler Hanım, KOMEK’ten geçmiş herkese gelir kapısı olabileceğini söylüyor. Bu tezini de çevremizde ki örnekleri destekliyor.

Ayrıca tabloları el işlerini çok beğendim ama yeteneğim yok yapamıyorum diyenler için de bir şans var.

 KOMEK Kurs Merkezleri öğrencileri tarafından yapılan el emeği ürünleri merkezde  satışa sunulup kursiyerlere maddi destekte sağlıyor. Hem sanat hem ticaret bir arada oluyor.

Konyalı kadınlarımızın el emekleri, Anadolu figürlü tabloları,  İngiltere, İtalya da duvarları süslüyor… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Merve Ateş Arşivi
SON YAZILAR