Bir hata tüm doğruları götürür!

YUSUF KARAKAŞ / YENİ HABER
Bir hata tüm doğruları götürür!

Trafik haftası kapsamında Konya Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Selçuk Üniversitesi Etkileşim ve Uzlaşım Topluluğunun ortak çalışmasıyla Selçuk Üniversitesi kampüsünde simülasyon aracı ile emniyet kemerinin önemi anlatıldı.

Selçuk Üniversitesi Alaaddin Keykubat Kampüsü Gökkuşağı AVM otoparkında gerçekleştirilen etkinlikte, simülasyon aracı ile 10 kilometre hızla giden bir aracın takla atması canlandırılırken, alkol gözlüğü ile 2 promil alkol almış bir insanın görüş açısı öğrencilere uygulamalı olarak gösterildi. Konu ile ilgili konuşan Konya Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Demirgül, her yıl mayıs ayının ilk ayının trafik haftası olarak kutlandığını belirterek bu yıl da 4-10 mayıs tarihleri arasında bu haftayı kutlayacaklarını ve bu tür etkinlikler yapacaklarını söyledi. Demirgül, “Bugün Üniversitemizde simülasyon aracı ile öğrencilerimize, halkımıza emniyet kemerinin önemini anlatmak için çalışma yapıyoruz. Emniyet kemerini takma oranlarını artırmaya çalışıyoruz. Halkımızda şehirlerarasında mesafe uzun olduğu için kemer takma ama şehir içinde hız az olduğu için ve mesafe kısa olduğu için kemer takmama alışkanlığı olduğunu görüyoruz. Çok basit mazeretlerle kemer takılmadığı için ölümler meydana geliyor” diyerek emniyet kemerinin önemine vurgu yaptı. Simülasyon aracının 10 kilometre hızla giden bir aracın takla atmasını canlandırdığını dile getiren Demirgül şunları söyledi: “Bu araca binen arkadaşlarımız kemeri takınca neler yaşayacaklarını canlandırma ile görüyorlar. Ayrıca kemeri sadece ön koltuklardaki yolcuların değil arkadaki yolcuların da takması gerekir. Kazalarda arka koltuktaki kişiler ön tarafa fırlayarak hem kendisinin hem de öndekilerin hayatına mal olabilir.”

 EMNİYET KEMERİ HAYAT KURTARIR

Etkinliğin ev sahipliğini gerçekleştiren Selçuk Üniversitesi Etkileşim ve Uzlaşım Öğrenci Topluluğunun Akademik Danışmanı Yrd.Doç.Dr. Yağmur Küçükbezirci, “Emniyet Kemeri Hayat Kurtarır” etkinliğinin amacının Üniversite öğrencilerine emniyet kemerinin önemini bir kez daha vurgulamak olduğunu ifade etti. Küçükbezirci, test kitaplarında dört yanlışın bir doğruyu götürdüğünü ancak trafikte yapılan bir hatanın tüm doğruları götürebildiğinin altını çizdi. Küçükbezirci şöyle konuştu: “Öncelikli olarak kendimizden başlayarak trafik kurallarına uymalıyız. Her yere trafik polisinin müdahale edemeyeceği gerçeğinden yola çıkarak, trafik konusunda bireysel olarak bilinçlenmenin daha kalıcı ve etkili olacağı kanaatindeyiz.”  Yrd.Doç.Dr. Yağmur Küçükbezirci, trafiğin akışını trafik polisinin değil, sevgi ve saygı sağlandığını sözlerine ekledi.