"Bir mağdur varsa o da 79 milyonun kendisidir"

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Çam, "FETÖ'cüler, soruları çalarak askeri liselere, başka kurumlara çocuklarımızın hakkını yiyerek girdiklerinde, kimse mağduriyetten bahsetmiyordu. Eğer bir mağdur varsa o da 79 milyonun kendisidir." dedi.
"Bir mağdur varsa o da 79 milyonun kendisidir"

81 ilin AK Parti Kadın Kolları Siyasi ve Hukuki İşler birimlerinin başkanları, "15 Temmuz ve OHAL" gündemiyle parti genel merkezinde toplandı.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da büyük bir badireden geçtiğini, bu süreçte kadınların alanlara inerek, cuntacılara karşı büyük bir direniş gösterdiğini belirtti.

Darbe girişiminin yaşadığı gece AK Parti teşkilatlarının zaman kaybetmeden alanlara indiğini anlatan Çam, "15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın çağrısından önce sizlerle irtibata geçmiş, il ve ilçe başkanlıklarına gitmenizi tavsiye etmiştik. Bütün arkadaşlarımız teşkilatlarımızla sokaklarda olduğu için halkımıza da güç gelmiş ve halkımız da gözünü kırpmadan bu mücadeleyi hep birlikte vermiş olduk." diye konuştu.

Darbe girişiminden sonra Türkiye'de yeni bir sayfa açıldığını, bu sürecin büyük bir dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Çam, FETÖ'cülerin sosyal medya ve basın üzerinden "Mağduriyet yaşandığı"na dair algı operasyonu yapmaya çalıştığını ifade etti.

"Oğlunun bombaladığı yerin Meclis olduğunu bilmediğini söylemiş"

Çam, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Keçiören İlçe Başkanlığımızda yaşanan bir olayı aktarmak istiyorum. Meclis'i bombalayan pilotlardan birinin babası, çocuğunun mağdur olduğunu söyleyerek, başvuruda bulunuyor. Oğlunun bombaladığı yerin Meclis olduğunu bilmediğini söylemiş. 'F 16 pilotu olmuş bir kişi koordinatlardan nereyi bombaladığını elbette biliyor olması gerekiyor' diye başvuruyu reddediyorlar. Bu da gösteriyor ki oldukça dikkatli olmamız gerekiyor. Bu hainler, ailelerini, babalarını, çocuklarını teşkilatlarımıza yönlendirdiklerini biliyoruz. Sosyal medya ve basın üzerinden bir mağduriyet edebiyatıdır gidiyor. FETÖ'cüler, makam mevki peşindeyken, soruları çalarak askeri liselere, başka kurumlara çocuklarımızın hakkını yiyerek girdiklerinde, kimse mağduriyetten bahsetmiyordu. Eğer bir mağdur varsa o da 79 milyonun kendisidir."