"Bir Nefes Dede Korkut" oyunu Tataristan yolcusu

İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı olan ve Dede Korkut mirasını sahneye taşıyan oyun, 21-22 Mayıs'ta Tataristan'ın başkenti Kazan'da sergilenecek
"Bir Nefes Dede Korkut" oyunu Tataristan yolcusu

ANKARA (AA) - İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı "Bir Nefes Dede Korkut" oyunu, Tataristan'da da sergilenecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne, Azerbaycan ve Kazakistan ile ortak dosya olarak alınan Dede Korkut mirasını sahneye taşıyan oyun, 21-22 Mayıs'ta Tataristan'ın başkenti Kazan'da seyirciyle buluşacak.

Açıklamada, Dede Korkut Destanı'nın, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünün girişimiyle UNESCO listelerine taşındığı belirtilerek, Genel Müdür Okan İbiş'in görüşlerine de yer verildi. İbiş, oyunun, bu mirasın yaşatıldığı coğrafyadaki ülkelerle kültürel bağların güçlendirilmesine büyük katkı sunacağını ifade etti.

Geçmişten bugüne, birlikte yaşam bilincinin köklü anlatılarından biri olan Dede Korkut geleneğini merkeze alarak, toplumsal farkındalığı artırmayı hedefleyen Bakanlık, İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı oyunun ilk gösterimini 8 Nisan'da Gaziantep'te yaptı.

Oyun, Ankara ve İstanbul'da da tiyatroseverlerin beğenisine sunuldu.

Kaynak: