Bir takvim skandalı daha... 15 Temmuz yine yok!

TRT Müzik Kanalı'nın çıkardığı takvimde 15 Temmuz gününün resmi tatil gösterilmesinden sonra bir takvim tuhaflığı da Antalya'da ortaya çıktı.
Bir takvim skandalı daha... 15 Temmuz yine yok!

Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Antalya Müze Müdürlüğü 2015 yılınınson aylarında 2016 yılı için bir masa takvimi hazırladı. Takvimde konu olarak ise Perge Antik Kenti’nde 2014 yılında ortaya çıkarılan Carakalla Çeşmesi ve burada bulunan heykeller kullanıldı. Antalya’nın 18 kilometre doğusundaki Aksu İlçesi’ndki Perge Antik Kenti’nin genel tanıtımına yer verilen takvimin Ocak ayı sayfasında imparator Caracalla heykeli ile başlayan tanıtımda aynı alanda bulunan Asklepios, Tykhe, Aphrodite, Nemesis, Helios, Selene heykelleri, Yılanlı Heykel, Giyimli Erkek Heykeli, Giyimli Kadın Heykeli, At Heykeli ve Aphrodite’nin farklı bir heykeline ait fotoğraflarla antik kentin genel görüntüleri kullanıldı.

Takvimdeki hata ise Temmuz ayı sayfasında yaşandı. Müze Müdürlüğü’ne ait takvimde farkedilen hatanın, takvimi hazırlayan firmadan kaynaklandığı ve birçok firma için de hazırlanan takvimlerde aynı hatanın yapıldığı belirlendi.

Müze Müdürlüğü’nün Selene Heykeli’nin tanıtımının yapıldığı Temmuz 2016’da, darbe girişimi tarihinin bulunmadığı ve ’15’ yerine ’14’ kullanıldığı ortaya çıktı. Darbe girişiminin durdurulması sonrasında ’Demokrasi Günü’ ilan edilen 15 Temmuz’un Müze Müdürlüğü’ne ait takvimdeki tek tarih hatası olduğu görülürken, hatanın matbaadan kaynaklandığı açıklandı.

Bir takvim skandalı daha... 15 Temmuz yok!

'TASARIM MATBAAYA AİT'

Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar, Müze Müdürlüğü’nün takvimle ilgili sadece tanıtım amaçlı kullanılacak tarihi eserler ve bilgilerini verdiğini, takvim ve tasarımlarının ise matbaa firmasınca hazırlandığını, hatanın Müze Müdürlüğü ile ilgisi olmadığını söyledi. Müze Müdürlüğü yetkililerince de hatanın matbaa kaynaklı grafik tasarım hatası olduğu dile getirildi.

1000 adet basılıp hem Antalya hem de Türkiye’de çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilen takvimi basan matbaanın yetkilileri ise hatanın kendilerinden kaynaklandığını, sadece müzeye ait takvimde değil, başka takvimlerde de aynı hatanın yaşandığını açıkladı. Hatanın basıldıktan sonra Ocak ayında fark edildiğini anlatan firma yetkilileri, basılmış olduğu için de değiştirilemediğini savundu.

Firmanın bastığı diğer masa takvimlerinde de aynı hatanın yapıldığı görüldü.