Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Bir ‘’VAR’’mış, bir yokmuş…

Bir ‘’VAR’’mış, bir yokmuş…

Bu hafta süper Lig'de 22 hafta müsabakaları oynanıyor, haftanın olayı ise MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun istifa etmesi ve Sabri Çelik’in göreve olması oldu.

Türkiye VAR uygulaması için stadyumlara çok büyük yatırım yaptı, hakemler bazı kararları VAR a danışıp verecek ve daha az hata yapacaklardı. VAR ı da kısa sürede kendimize benzettik. ‘’VAR’’ın b…ku çıktı.

Aslında süreç Galatasaray-Konyaspor maçı sonrası sana göre bana göre bir pozisyon sonrası, Hüseyin Göçek ve Halis Özkahya’nın resmi ağızdan yayınlanan bir bildiriyle cezalandırılmasıyla iflas etti. Hakemler zaman zaman ceza alıyorlar ama bununla ilgili resmi açıklama hiç yapılmıyordu. Galatasaray’ın yaygarası sonrası hakemlerin yörüngesi şaştı, VAR a rağmen hakemler çok fazla hata yapıyorlar.

Bu hafta Fırat Aydınus Skirtel’in uçan tekme ile Zuta’ya dalışına sarı kart göstererek bir bakıma kendi ipini çekti. Şimdi kendimi Fırat Aydınus’un yerine koyuyorum: 16 dakika Fenerbahçe 10 kişi kalıyor, Konyaspor İstanbul’da elini kolunu sallaya sallaya maçı kazanıyor. Ertesi gün kendine basın diyen amigolar Fırat Aydınus’u suçlayıp yenilginin faturasını ona kesiyorlar…

Hakemlerin ruh hali son derece kötü ve MHK başkanının değişmesi çözüm olmayacak. Mutlak suretle hakem camiasında temel sorunların çözülmesi gerekiyor. Hakem sorunu benlikle çözülmez, hakem sorunu Türk futbolunun sorunu ve hakemler konusunda kulüpler tek ses tek yürek olmadan sorun aşılamaz.

Ben hakemler konusunda Konyaspor kulübü divan başkanının sessiz kalmasını yadırgıyorum, söz konusu Samsunspor olunca canla başla çalışan divan başkanımız ara sıra Konyaspor için de bir şeyler yapmalı. Divan başkanı demişken araya sıkıştırayım, Kayacık ek tesisler projesi de divan başkanımız uhdesinde ve o konuda da sürecin işlemesi gerek.

Gelelim Fenerbahçe maçına, Aykut Kocaman Ömer Ali’nin yokluğunda Fofana’ya şans verdi onun dışında ideal kadrosunu bozmadı. Maç beklediğim gibi geçti, kümede kalma savaşı veren Fenerbahçe canla başla saldırırken, zirve mücadelesi veren Konyaspor kontrollü oyundan taviz vermedi. Fırat Aydınus 30 da Jahovic’i kırmızı kart ile cezalandırınca, Maçın kalan bölümünü Konyaspor Kadıköy’de 10 kişi oynadı.

Fofana’nın golüyle öne geçen temsilcimiz, Jailson’un gölüne mani olamayınca maç 1-1 sona erdi. Defansta hata yapmayan, orta alanda çok iyi mücadele eden Konyaspor altın değerinde 1 puan kazandı. Ali Turan ve Filipovic çok başarılıydı, Fofana ise klas bir gol atarak görevini yaptı. Fofana sevdiğim bir oyuncu tipi değil, sezonda 5 maç iyi oynayıp geri kalan dönemde yatan oyuncu sevmiyorum, Fofana iyi oynama hakkını bu hafta kullandı ve kazanılan puanda önemli rol oynadı.

Konyaspor ardı ardına 2 hafta iç sahada mücadele edecek, Hurtado ve Ömer Ali’nin sakatlığına jahovic’in kart cezası eklenince Konyaspor için durum çok iç açıcı değil. Konyaspor üst üste oynayacağı Kayserispor ve Göztepe maçlarında 6 puan bekliyor bu şartlarda bu hedef çok kolay gözükmüyor.

İstanbul’dan puanla dönen Konyaspor’u tebrik ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR